Pretekli dogodki

Tretji v četrtfinalu drž. prvenstva v košarki do 2011

Tretji v četrtfinalu košarke

11. aprila 2024 je na osnovni šoli Primoža Trubarja v Velikih Laščah potekalo četrtfinale državnega prvenstva v košarki za učence letnik 2011 in mlajše. Naši učenci so osvojili odlično 3. mesto.

Čestitke vsem učencem in učitelju športa, Francu Božičku.

Našo šolo so zastopali: Domen Turk, Gašper Jelen, Jaka Felc, Žiga Leskovšek, Mark Lukas Škalički, Ožbej Spolenak, Maks Žohar, Filip Blaško in Tjan Centrih.

Tretji v četrtfinalu košarke Read More »

Prvi v finalu področnega predtekmovanja v nogometu

Prvi v finalu področnega predtekmovanja v nogometu

V sredo, 10. aprila 2024, je v dvorani Golovec potekalo finale področnega predtekmovanja v nogometu. Tekmovanje je bilo za učence sedmih razredov in mlajše.

Naši učenci so bili zelo uspešni in so si na koncu izborili odlično 1. mesto.

Čestitke vsem učencem in učitelju športa, Francu Božičku.

Našo šolo so zastopali naslednji učenci: Žiga Leskovšek, Teo Šubaraš, Nik Šarlah, Mark Lukas Škalički, Domen Turk, Bor Videčnik, Gašper Jelen, Urh Videnšek, Lev Rehar Lucijan in Maks Žohar.

Prvi v finalu področnega predtekmovanja v nogometu Read More »

Otroci pojejo slovenske pesmi Celje 2024

Iva in Jasmine bosta peli v polfinalu

Strokovna komisija prireditve “Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo”, ki jo sestavljajo pevka Klavdija Winder Pantner, tonski tehnik Aljoša Bončina ter radijski voditelj Dalibor Bedenik, je tokrat zaradi nastopov otrok iz kar osmih osnovnih šol izjemoma izbrala štiri polfinaliste, iz vsake starostne skupine po dva. Od teh sta tudi dve naši učenki: Iva Šeško iz 4.a in Jasmine Majcen Clarke, 8.a.

Čestitke vsem otrokom za njihove nastope! Ponosni smo na vaju!

Zala Pušnik, mag. prof. gl. ped.

Iva in Jasmine bosta peli v polfinalu Read More »

Dan zdravja april 2024

Dan zdravja 2024

V petek, 5. aprila 2024, je na naši šoli potekal naravoslovni dan – dan zdravja. Učenci so s svojimi razredniki imeli delavnice 8 krogov odličnosti, kjer so spoznavali močna življenjska načela, za katera želimo, da bi postala del otrokovega in našega vsakdana. Obiskali pa so nas tudi zunanji gostje, ki so izvajali različne aktivnosti.

Tako so se vsi učenci šole preizkusili na poligonih s tekmovalcema Exatlona 2022 Markom Vnukom in Andrejo Košir. Učenci od 1. do 5. razreda so spoznali delo, opremo in prevozno sredstvo pravih gasilcev in reševalcev. Učenci 6. razredov so na delavnici prve pomoči z učiteljico Barbaro Petan in starejšimi učenci naše šole spoznali temeljne postopke oživljanja. Sedmošolci so spoznali delo in spretnosti psov reševalcev. Osmošolci so s strani Ljudske univerze izvajali mladinsko delavnico na temo družabnih omrežij. Devetošolci pa so poslušali poklicnega rokometaša Žigo Mlakarja, ki jim je pripovedoval o svoji poti do vrhunskega športnika.

Za nami je tako en lep dan dejavnosti, na katerem so naši učenci preko različnih zanimivih aktivnosti spoznavali različne vidike zdravja.

Iva Mlakar, vodja naravoslovnega dneva

Dan zdravja 2024 Read More »

S tačko v roki 2024

Spoštovani učenci, starši, krajani!

Tudi v tem šolskem letu zbiramo hrano za živali in stare brisače, krpare, odeje, pripomočke za kosmatince.

Hrano in blago prinesejo učenci v šolo in oddajo razrednikom ali ju oddate v zabojnike v avli šole.

Akcija poteka od ponedeljka, 11. 3. 2024.

Potrudimo se tudi tokrat in naredimo nekaj dobrega!

Hrano in odeje bomo predali Društvu proti mučenju živali Celje.

S skupnimi močmi zmoremo več in bolje!

HVALA, ČLOVEŠKI PRIJATELJI!

Vsem lep pozdrav!

Nataša Meštrov

S tačko v roki 2024 Read More »

Lev Kodre in Žiga Krajnik

Svečana podelitev zlatih Proteusovih priznanj

V okviru praznovanja 90-letnice začetka delovanja Prirodoslovnega društva Slovenije in začetka izhajanja revije Proteus je v četrtek, 28. marca 2024, v atriju Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU v Ljubljani potekala prireditev, na kateri so podelili zlata Proteusova priznanja, ki so jih učenke in učenci dosegli v šolskem letu 2023/2024.

Prireditve sta se udeležila prejemnika zlatega priznanja Žiga Krajnik in Lev Kodre.

Obema še enkrat iskrene čestitke ob osvojenem priznanju.

Barbara Petan, mentorica

Svečana podelitev zlatih Proteusovih priznanj Read More »

Regijski otroški parlament 2024

Regijski otroški parlament

V torek, 26. 3. 2024, je v prostorih Mladinskega centra Celje potekal regijski otroški parlament, na katerem je našo šolo zastopal učenec 8. b razreda, Lucas Vučaj.

Z aktivnim sodelovanjem v debati, ki se je dotikala duševnega zdravja otrok in mladih, si je Lucas priboril mesto na 34. nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo 8. aprila potekal v dvorani Državnega zbora.

Iskrene čestitke Lucasu za izjemno uvrstitev in dobro debato.

Mentorica Mateja Rokavec

Regijski otroški parlament Read More »

Svetovni dan poezije 2024

21. marec – svetovni dan poezije

Vsako leto 21. marca obeležujemo svetovni dan poezije. UNESCO ga je na ta dan razglasil z namenom spodbujanja branja, pisanja, objavljanja, učenja poezije ter približevanja pisane besede širšim množicam. Je tudi priložnost, da počastimo pesnike ter spodbujamo zbliževanje poezije z drugimi umetnostmi, kot so gledališče, ples, glasba, slikarstvo.

Tudi na naši šoli smo ta dan del pouka namenili poeziji. Pohvalimo se lahko s številnimi pravimi poeti. Dokaz za to so pesmi, ki so nastale izpod peres naših učencev. Na prireditvi so mnogi deklamirali svoje avtorske pesmi ter pesmi različnih avtorjev, prav tako so se predstavili z glasbenim ustvarjanjem.

Utrinke s prireditve si oglejte v fotogaleriji.

Barbara Žgajner, učiteljica slovenščine

21. marec – svetovni dan poezije Read More »

Otroci pojejo slovenske pesmi Celje 2024

Otroci pojejo slovenske pesmi Celje 2024

Štiri učenke naše šole – Jasmine Majcen Clarke, Žana Videmšek, Kristina Počivalšek in Iva Šeško so se v četrtek, 28. 3. 2024 udeležile medšolskega tekmovanja “Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo”, ki je potekalo v GŠ Celje. Nastopili so tudi učenci z drugih celjskih OŠ.

Prireditev se je snemala, video bo objavljen na Facebook strani in kanalu YouTube Radia Celje 3. 4. 2024, prispevek s fotografijami pa v Novem tedniku 4. 4. 2024.

Rezultate bo tričlanska komisija poslala v nekaj tednih na šole. Najboljši dve točki v obeh starostnih kategorijah se bosta uvrstila na zaključno – državno tekmovanje.

Zala Pušnik, mag. prof. gl. ped.

Otroci pojejo slovenske pesmi Celje 2024 Read More »

Scroll to Top
Skip to content