Kraljevstvo glasbe 2022

Učenci in učenke OŠ Frana Kranjca Celje so po dveh letih premora v Narodnem domu Celje izvedli koncert pevskih zborov in ostalih glasbenih sestavov šole imenovan “Kraljestvo glasbe”.

Pod taktirko zborovodkinje Zale Pušnik so se tako predstavili Cici zbor, Otroški pevski zbor, Vokalna skupina ter izbrani solisti. Z ubranimi glasovi so zapeli pesmi, ki so se dotaknile številnih obiskovalcev. Scenaristka koncerta je bila učiteljica Mateja Štor, na klavirju je zbore spremljala pianistka Teja Štremfelj, na cajonu pa učitelj Franc Božiček. S sklepno pesmijo “Dan ljubezni”, pri kateri so na odru stali čisto vsi nastopajoči, so se poslovili z odra in si zaželeli ljubezni in razumevanja še naprej, hkrati pa se veselo zastrmeli v prihajajoče počitniške dni.

Ravnateljica Danica Šalej je mlade nastopajoče nagovorila z besedami: »S pesmijo, besedo, glasbo, gibi in igro ste nas popeljali v svet igrivosti, domišljije. Glasba je najmočnejša oblika čarovnije. Prav ponosna sem na vas dragi učenci, da ste del glasbenega ustvarjanja in želim, da bo pesem ter veselje do petja in glasbe na sploh, ostala v vas«.