Zimska šola v naravi v CŠOD Gorenje za učence 7. razredov

CŠOD Gorenje, petek, 25.02.2022

Še zadnji utrinki naše zimske šole v naravi. Po zajtrku in čiščenju sob, smo še zadnjič v tem tednu stopili na smučke. Vsak smučar je videl svoj napredek. Po kosilu smo podelili priznanja za najboljše pospravljeno sobo Tini in Zoji, ter za zmagovalca v lokostrelstvu Loti in Arianu. Klara se je v imenu vseh zahvalila učiteljem, ki so cel teden bili z nami. Po kratki vožnji pa smo se že srečali s starši. Lepe počitnice vsem!

CŠOD Gorenje, četrtek, 24.02.2022

Predzadnji dan. Zbujanje ob Sankaški polki, odličen zajtrk in odhod na smučanje. Danes je bil še en lep sončen dan. Po kosilu smo se preizkusili v streljanju z lokom, igrali družabne in športne igre. Nekaj smo že pospravili v kovčke, saj se že veselimo snidenja z vami. Dan smo zaključili s plesom in druženjem.


CŠOD Gorenje, sreda, 23.02.2022

Že tretji dan! Kako minevajo dnevi! Spet smo se delili na tekače in smučarje, pa še na pohod do koče na Pesku smo se odpravili z učenko. Po kosilu smo šli na lep pohod po okolici Gorenja. Na poti smo si ogledali staro pohorsko hišo, žago in cerkev Sv. Kunigunde. Koliko smo si zapomnili, smo se preizkusili v kvizu po večerji. Nato smo se sprostili ob igranju športnih iger po želji, namiznem tenisu in družabnih igrah.


CŠOD Gorenje, torek, 22.02.2022

Že zjutraj nas je prebudilo toplo zimsko sonce, ki nam je vlilo nove energije za še en smučarski dan. Polovica učencev se je odpravila na tek na smučeh, druga polovica pa na alpsko smučanje. Nekaj malega je popihal veter, a to je bil le zimski dodatek k našemu dnevu. Smučarji smo srečali olimpijskega podprvaka Tima Mastnaka, ki se je tudi fotografiral z nami. Tekači smo se povzpeli na stolp, od koder smo imeli lep razgled na okoliške hribe in gore. Po kosilu smo se pomerili v športnih igrah: v boju med dvema ognjema, odbojki in košarki. Po večerji pa smo uživali v igranju družabnih iger in preizkušali spretnosti v cirkuških vragolijah. Imeli smo res lep dan.


ŠOD Gorenje, ponedeljek, 21.02.2022

Današnji dan je bil poln doživetij. Po prihodu, smo se nastanili po sobah, pregledali smučarsko opremo in se nasitili ob okusnem kosilu. Na Rogli smo se razporedili po smučarskih skupinah po znanju. Doživeli smo pravi snežni metež, ki nam je dal še dodatno voljo po smučanju. 

Popoldne smo spoznali 10 FIS pravil in si ogledali zanimiv filmček o učenju smučanja. Svoja današnja doživetja smo zapisali v dnevnik, nato pa se odpravili na nočni pohod skozi bližnji gozd.
9:40 Sedmošolci sporočamo, da smo srečno prispeli na CŠOD Gorenje.

Spoštovani starši in učenci 7. razredov!

Celje, 27. 1. 2022

Na zadnjem roditeljskem sestanku preko ZOOM-a smo vam predstavili organizacijo in potek dejavnosti zimske šole v naravi v CŠOD Gorenje.

Zaradi načrtovanja in lažje priprave na šolo v naravi vam posredujemo še zadnje informacije.

Kraj in termin izvedbe: CŠOD GORENJE – smučanje na Rogli od 21. do 25. 2. 2022

  • Odhod – 21. 2. 2022 ob 8.30 z AP Polule (ob 8.00 samotestiranje vseh udeležencev)
  • Prihod – 25. 2. 2022 ob 15.00 na AP Polule

Predvideni stroški zajemajo:

  • nastanitev v CŠOD Gorenje (4 nočitve, 4 obroke dnevno in napitki), smučarsko karto, spremljevalce, avtobusni prevoz Nomago, lokalni avtobus, smučarskega učitelja.

Vsota predvidenih stroškov je 237,99 evrov (stroške lahko poravnate s položnico v štirih obrokih, in sicer v marcu, aprilu, maju, juniju).

Možnost subvencije – vlogo oddajte razredniku čimprej, najkasneje do odhoda v šolo v naravi.

V prilogi vam posredujemo seznam oblačil in potrebščin, ki jih morajo imeti učenci s sabo.

Nujno potrebujejo smučarske čevlje, ostalo za smučanje si lahko izposodijo v domu. Učenci naj imajo s sabo največ 10 evrov za nakup spominkov v domu. Mobilnih telefonov NE nosijo v šolo v naravi.

Na spletno stran šole bomo pošiljali fotografije o dogajanju na terenu, zato jo redno spremljajte.

V želji, da bi nam izvedba šole v naravi tudi tokrat odlično uspela, vas lepo pozdravljamo. Bodite zdravi!

 

Razrednika: Veronika Jelen Polak, Bojan Rebernak

Spremljevalka otrok: Barbara S. Vrhovšek

Vodja šole v naravi, učiteljica smučanja: Metka Irgolič

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.