Slavnostna otvoritev zunanjega igrišča

V sredo, 5. 5. 2021, je ob 11. uri potekala slavnostna otvoritev zunanjega igrišča, ki smo jo učenke in učenci ter vsi zaposleni že zelo težko pričakovali.

Prireditev je potekala v prijetnem ozračju vetrovnega dopoldneva in je bila ob upoštevanju vseh epidemioloških vladnih ukrepov popestrena z nastopom učenk in učencev šole ter otrok vrtca. Nastopajoči  so z besedo, petjem, plesom in športnimi dejavnostmi poskrbeli za živahnost, smeh, razigranost, veselje, predvsem pa so iskrice v njihovih očeh dale vedeti, da so naše nove, skupne pridobitve zelo veseli.

Prireditve so se udeležili gostje z Mestne občine Celje, zbrane pa je najprej nagovorila ravnateljica šole, gospa Danica Šalej, in k besedi povabila župana, gospoda Bojana Šrota, ki je kasneje ob pomoči učencev šole ter otrok iz vrtca, s slovesnim prerezom traku, igrišče predal svojemu namenu.

Mestna občina Celje je namreč v korist šole in vrtca odkupila zemljišče, ki je bilo v zasebni lasti. Učenke in učenci, otroci vrtca, zaposleni na šoli in v vrtcu, starši, številni donatorji, priznani glasbeniki ter krajani smo z dobrodelnima koncertoma v letu 2018 in 2019 pomagali zbirati sredstva zanj, da lahko danes ponosni zremo na te moderne terase in na kvalitetna igrala, ki se nahajajo na njih.

Zahvala ob otvoritvi gre torej čisto vsem, ki so dodali svoj kamenček k mozaiku današnje podobe igrišča in kakorkoli pomagali, da smo s skupnimi močmi prispeli do izjemnega cilja.

Mateja Rokavec, vodja kulturne dejavnosti na OŠ Frana Kranjca

https://www.novitednik.si/druzba/22767-novo-otrosko-igrisce-na-polulah

Scroll to Top
Skip to content