Samotestiranje – obvestilo za starše

Spoštovani starši.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). Kljub temu, da smo ravnatelji ministrstvu jasno in zavzeto izpostavili organizacijo samotestiranja v šolah in zahtevali spremembe, je vlada na včerajšnji seji odločila, da bo potekalo samotestiranje učencev od 1. do 9. razreda v šoli. Premaknili so le datum začetka samotestiranja učencev v šoli. Danes smo se ponovno odzvali z izjavo za javnost.

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, vas prosim, da nas boste o tem obvestili z dokazili, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo skupaj z izjavo staršev o samotestiranju objavljen naknadno.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok ob vaši prisotnosti poskusi izvesti samotestiranje sam.

Vse nadaljnje informacije boste prejeli pravočasno.

Kljub težkim razmeram (v tem tednu so bile potrjene okužbe pri več učencih) si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo, zato ne porušimo zaupanja, sodelovanja in vsega dobrega, ampak s pozitivno energijo in podporo pomagajmo otrokom pri doseganju učnih uspehov in napredovanja v razvoju osebnosti. S skrbnim in odgovornim ravnanjem pa bomo vsi skupaj pripomogli, da zmanjšamo možnost širitve okužb.

Hvala Vam za razumevanje in pomoč.

Želimo Vam vse dobro, pazite nase in ostanite zdravi.

Danica Šalej,

ravnateljica in strokovni delavci