Izvajanje pouka po 2.11.2021

Spoštovani.

Šole smo prejele uradna navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport  glede organizacije dela od torka 2. novembra 2021, ko se po končanih počitnicah učenci vračajo v šolo.

Pouk bo še naprej potekal po modelu B ob upoštevanju vseh ukrepov, ki so nam znani že od septembra dalje in jih v največji meri odgovornosti vsi skupaj tudi upoštevamo.

Ministrstvo nam je v zadnji okrožnici sporočilo, da se glede na spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 od 1. novembra dalje lahko samotestirajo vsi učenci. Samotestiranje je prostovoljno. Brezplačne teste je možno prevzeti v lekarnah že od 29. 10. 2021 dalje. Učenci se po novem samotestirajo dvakrat tedensko in sicer v ponedeljek in sredo pred pričetkom pouka. V ta namen boste lahko v lekarnah na kartico zdravstvenega zavarovanja  prevzeli do 10 HAG testov za samotestiranje .

Ministrstvo je v sporočilu tudi zapisalo, da naj bi se učenci prostovoljno samotestirali tudi  za udejstvovanje v športnih programih, pri športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Verjamem, da boste tudi v bodoče ravnali odgovorno in da nas boste,tako kot do sedaj, obveščali o morebitni okužbi vašega otroka. Le tako bomo lahko preprečili širjenje okužb, izvajali pouk in dejavnosti v šoli, predvsem pa zagotavljali varno okolje za vse naše učence.

Vse dobro, predvsem pa zdravja vam želim.

Danica Šalej,

ravnateljica

Celje, 29. 10. 2021