Planinski pohod na Košenjak

V soboto, 12. 11. 2022, smo se s planinskim krožkom odpravili na planinski pohod na Košenjak. Ob 7.30 smo se zbrali na šolski avtobusni postaji, od koder smo se z avtobusom odpeljali do Dravograda.

Ko smo prispeli do Dravograda, smo se peš odpravili proti Košenjaku. Pot je bila na začetku strma. Zdelo se nam je, da že zelo dolgo hodimo, čeprav je bilo med potjo dokaj zanimivo. Po poti smo srečali kar nekaj živali in tamkajšnjih prebivalcev.

Nekaj časa smo hodili po gozdni poti, nekaj časa pa po pašnikih in cesti. Med potjo smo se večkrat ustavili, se okrepčali s pijačo in hrano iz nahrbtnika ter se sladkali s  priboljški, ki smo jih prinesli s seboj.

Ko smo končno prišli do Planinskega doma Košenjak, smo se fotografirali in pojedli še preostale sendviče. V planinske dnevnike smo odtisnili žige in vanje vpisali potrebne podatke in naše vtise s pohoda. Pri domu smo se igrali s črnim mačkom, se igrali različne igre z žogo in uživali na igralih.

Ker nismo imeli dovolj časa, se na vrh Košenjaka nismo povzpeli, saj smo se morali kmalu odpraviti proti dolini, kjer nas je čakal avtobus. Pot proti dolini je bila zelo hitra, kar naenkrat smo bili pri avtobusu.

Pomembni podatki:

  • Hodili smo 5 ur in 40 minut.
  • Naredili smo 807 m višinske razlike.
  • Prehodili smo 16 km.
  • Na pohodu nas je bilo 45 mladih planincev in 4 spremljevalci (vodnika PD Grmada Robi in Dani, učiteljici Klara in Mateja).
  • Veseli starši so nas pričakali na avtobusni postaji.
  • Odšli smo domov. 😊

Zapisali:
Tina, Mila, Maša, Kristina in Tadej