KO SODELOVANJE OBRODI VELIKO SADOV

Letošnje šolsko leto je izjemno v vseh pogledih … preživeli smo številne vzpone pa tudi padce. Bolj kot kadarkoli prej smo se pričeli zavedati pomena človeškega kapitala in izobraževanja. Tudi pri nas, petošolcih OŠ Frana Kranjca, ni nič drugače. Ko smo končno sedli v šolske klopi, smo z nasmehom na obrazih sprejemali izzive in črpali nova znanja.

Ena izmed učnih vsebin, ki nas prav tako uči o življenju, je zgodovina. Ob spoznavanju zgodovine se naučimo veliko − o življenju, pomenu narave, vrednotah, pa tudi o temačnejših obdobjih človeštva.

Petošolci smo v letošnjem letu poglobljeno spoznavali obdobje prazgodovine in pri urah DRUŽBE ter LIKOVNE UMETNOSTI v manjših skupinah pod mentorstvom Alje Žekar, Barbare Žgajner in dr. Maje Bausovac izdelovali makete, ki ponazarjajo naše videnje takratnega življenja ljudi pa tudi medsebojno sodelovanje, strpnost, preplet domišljije in realnosti. Tako je nastala prazgodovinska vas, ki je na ogled v muzeju.

Za svoje delo smo bili ob koncu leta nagrajeni tudi s poučnim obiskom v Pokrajinskem muzeju Celje.

Ob koncu ustvarjanja smo svoje občutke strnili v vtise in misli:

  • Ta izkušnja je bila enkratna! Bilo je zanimivo, krasno in zelo sem uživala! Upam, da bomo še kdaj reševali takšno nalogo. Zabavala sem se tudi s prijatelji, ker smo delali v skupini in se veliko naučila o prazgodovini.

                                                                                                   Eva

  • Najboljši način učenja! Vse mi je bilo všeč, tudi skupinsko delo. Sedaj poznam naselja prazgodovinskega obdobja.

Aleks

  • IZJEMNO! Veliko časa smo porabili in veliko naredili. Želim si še več takšnih nalog. Zelo je bilo dobro, da smo delali v ekipah. To je bila res dobra ideja.

Staš

 

Več o razstavi si lahko preberete tukaj: https://www.pokmuz-ce.si/sl/razstave/obcasne-razstave-2/prazgodovinska-vas/