Projekt Drevo = Življenje 2024

Odprtje razstave ob zaključku projekta DREVO = ŽIVLJENJE

Na Osnovni šoli Frana Kranjca smo 20. maja v avli šole odprli razstavo z naslovom Dostojno delo in gospodarska rast. Pod okriljem nacionalnega projekta DREVO = ŽIVLJENJE z učenci vsako leto spoznavamo enega izmed globalnih ciljev trajnostnega razvoja. Osnovno vodilo našega projekta je Agenda 2030, ki predstavlja zgodovinski dogovor mednarodne skupnosti za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščite okolja za sedanje in bodoče generacije.

V letošnjem šolskem letu smo pozornost namenili 8. globalnemu cilju, ki nosi naslov DOSTOJNO DELO IN GOSPODARSKA RAST. Cilj govori o spodbujanju trajnostne, vključujoče in vzdržne gospodarske rasti, polni in produktivni zaposlenosti ter dostojnemu delu za vse. Pri raziskovanju se nam je tokrat pridružilo deset osnovnih in srednjih šol širom Slovenije.

Učence smo v delavnicah seznanili z dejstvi in podatki o visoki stopnji nezaposlenosti med mladimi, neenakem plačilu za delo enake vrednosti, nedostojnih pogojih za delo, prisilnem delu in izkoriščanju poceni delovne sile otrok. Ideje otrok in njihovi predlogi  so bili zelo zanimivi in ustvarjalni. Učitelji jim seveda želimo, da bodo v prihodnosti lahko opravljali poklic, ki jih bo izpolnjeval, navdihoval in ga bodo vsakodnevno z veseljem in predanostjo opravljali.

Zapisala vodja projekta: Klavdija Krbavac Kenda

Scroll to Top
Skip to content