Znanstival dogodivščin 2024

Znanstival dogodovščin 2024 v Ljubljani

V soboto, 1. 6. 2024, smo se zgodaj zjutraj z vlakom odpravili na nagradno ekskurzijo v Ljubljano. Obiskali smo razstavo Umetnost strpnosti in Znanstival.

Razstava United buddy bears – Umetnost strpnosti je letos prvič na ogled v Ljubljani. Na Trgu republike je do 17. julija razstavljenih 145 dvometrskih medvedov, ki z dvignjenimi šapami širijo prijateljstvo in optimizem med državami, ki jih predstavljajo. Med njimi je tudi slovenski medved, ki ga je ustvaril slovenski umetnik Luka Rep.

Znanstival pa je že tradicionalen festival dogodivščin, znanstvenih predavanj, eksperimentalnih delavnic, Vrta eksperimentov in Hiške eksperimentov. Ogledali smo si tudi dve zanimivi dogodivščini. Bubble Show nam je predstavila Paulina Kaleta, s katero smo zaplavali v čudoviti svet milnih mehurčkov. Plinologijo pa nam je predstavil Nejc Horvat in nam s poskusi odgovoril na vprašanja Ali s plini lahko gasimo požare? Kaj se zgodi s plini, ko jih stiskamo, in kaj, ko jih ohladimo? Bilo je zanimivo in poučno.

Nagradna ekskurzija je bila namenjena učencem od 7. do 9. razreda, in sicer nadarjenim učencem, učencem, ki so v tem šolskem letu na državnih tekmovanjih osvojili zlata in srebrna priznanja, naj športnikom/športnicam šole ter učencem, ki bodo vpisani v Zlato knjigo.

Oglejte si nekaj utrinkov na fotografijah.

Mentorice Joja Flis Jurko, Tjaša Roš in Barbara Petan

Scroll to Top
Skip to content