Zelen dim na črnem ozadju

Predavanje o elektronskih cigaretah in novih izdelkih

Spoštovani,
   
uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podamo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem,  v marcu 2024 ponovno pripravljamo dve online predavanji na to temo.
Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom.
 
Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.
 
Predavanji bosta potekali v (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):
– ponedeljek, 11. 3. 2024 ob 16. uri in
– sredo, 27. 3. ob 16. uri.
Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/6f1533d5
Prijava je možna do vključno petka, 8. marca za prvo predavanje in do vključno ponedeljka, 26. marca za drugo predavanje oziroma do zapolnitve prostih mest.
Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.
 
V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc
 
Več informacij o omenjenih izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ, na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle.
 
Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku:
S prijaznimi pozdravi,
sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
NIJZ - Nacionalni inštitut za javno zdravje
Scroll to Top
Skip to content