Četrtošolci na ekskurziji

PRI DODATNEM POUKU PIŠEMO ZANIMIVA POROČILA

V četrtek, 6.10.2022, smo imeli ekskurzijo. V Ljubljano smo se odpeljali z avtobusom. Ko smo prispeli, smo se z vzpenjačo peljali do Ljubljanskega gradu. Ogledali smo si zunanjost gradu in občudovali razgled na Ljubljano.

Iz gradu v mesto smo odšli peš po gozdni poti. Sprehodili smo se po mostovih: Zmajskem mostu, Mesarskem mostu in Tromostovju. Amalija je med potjo padla v lužo. Bila je mokra, a za nas je bilo to smešno. Ker je bilo sončno vreme, se je hitro posušila.

Pot smo nadaljevali v Slovenski šolski muzej. V šolskem muzeju smo si ogledali šolo nekoč in imeli učno uro lepopisa. Z avtobusom smo odšli nazaj domov. Prispeli smo približno ob štirih. Ta dan je bil zelo zanimiv, ker smo se zabavali s sošolci.

Jakob, Ema, Nika, Amalija, 4.b

BILI SMO NA EKSKURZIJI

Prejšnji četrtek, 6. 10. 2022, smo odšli v Ljubljano z avtobusom. Na Ljubljanski grad smo odšli z vzpenjačo. Nekateri so se peljali prvič. Na gradu smo si ogledali zunanjost in občudovali razgled na Ljubljano. V dolino smo se vrnili peš. Hodili smo po gozdni poti. Sprehodili smo se čez tri mostove. Čez Zmajski, Mesarski ali Ljubezenski in Tromostovje.

Odpravili smo se proti šolskemu muzeju. Imeli smo učno uro in spoznali, kako so se učenci učili nekoč. Nato smo si ogledali razstavo, kako so se učenci učili nekoč in si ogledali stare šolske potrebščine. Včasih so otroci imeli lesene šolske torbe. Zanimivo je bilo, ko smo se tudi mi oblekli v stara oblačila. Učiteljica je bila stroga in v rokah je imela palico. Še sreča, da na naši šoli učiteljice niso tako stroge.

Taneja, Brina, Pija, 4.a      

BILI SMO NA EKSKURZIJI

V četrtek, 6. oktobra, smo odšli na ekskurzijo.

Ob 7.30 nas je avtobus odpeljal v Ljubljano. Z vzpenjačo smo se odpeljali na Ljubljanski grad. Tam  smo si ogledali zunanji del gradu. Peš smo se odpravili v mesto. Sprehodili smo se po treh mostovih. Občudovali smo ključavnice na Mesarskem mostu ali mostu zaljubljencev. Pogledali smo si Prešernov spomenik.

Nato smo odšli v Slovenski šolski muzej in si ogledali  razstavo Šola skozi leta. V prazgodovini niso imeli šol, zato so se učili s posnemanjem starejših. Imeli smo učno uro lepopisa kot učenci v letu 1930. Učiteljica je bila  zelo stroga. Nekatere učence je kaznovala s telesnimi in sramotilnimi kaznimi. Iz muzeja smo odšli okoli 14. ure.

Preživeli smo zelo lep dan in upamo, da se še kdaj ponovi.

Ana, Val, Urh, 4.a