CŠOD Kranjska Gora 2023, šola v naravi 7. r.

CŠOD Kranjska Gora, šola v naravi 7. razred

Petek, 15.12.2023

Zadnji, spet čudovit sončen dan. Tudi tokrat smo se po zajtrku odpravili na edini smučišči, ki obratujeta, Mojca 2 in Kekec. Nekaj učencev je spet preskusilo sedežnico in presmučalo bolj strmo progo Kekec, ki je bila danes kar hitra. Tudi kašen padec se nam je pripetil. Vseeno je napredek pri vseh učencih v tako kratkem času izjemen.

Po smučanju smo spakirali prtljago, pospravili sobe, pojedli kosilo in dobili priznanja za dosežke tega tedna. Naše zadnje šole v naravi ne bomo nikoli pozabili.

Ta teden so naši (m)učitelji bili: Metka, Petra, Iva in Bojan

Četrtek, 14.12. 2023

Iz četrtkovega meglenega jutra je nastal lep sončen dan, ki smo ga v celoti preživeli zunaj. Prava osvežitev, po včerajšnjem turobnem dnevu. Dopoldan smo preživeli na smučišču, kjer smo se spuščali po strminah obeh odprtih prog.

Popoldan sta dve skupini tekli na smučeh v Planici, tretja skupina pa je odšla na pohod v Triglavski narodni park, natančneje so si ogledali ledeniško dolino Krnico in spoznavali pokrajino, floro ter favno. Hrana je v Kranski Gori okusna, kuharji so prijazni. Inštruktorji precej strogi, a korektni.

Dan smo zaključili z večerno zabavo in s plesom. Učitelji so bili spet neusmiljeni, dnevnik smo pisali tudi danes. Jutri pa… zadnji dan. Žal. Mama prihajam domov, skuhaj govejo juho in speci prosim palačinke!

Sreda, 13.12.2023

Preživeli smo vremensko malce »slabši« dan, ki tudi pride. Dopoldansko deževje nam je preprečilo aktivnosti na snegu, zato smo dejavnosti morali nekoliko prilagoditi. Učenci b razreda so se preskusili v zabavni igri »štrbunk«, namiznem tenisu in osnovah plezanja v telovadnici. Učenci a razreda pa so se urili v socialnih veščinah v učilnici.

Po dopoldanski malici sta se razreda zamenjala. Sledil je ogled zabavnega filma in okusno kosilo. Po bolj klavrnem dopoldnevu smo zasnežen popoldan izvedli dve aktivnosti (ogled Liznjekove domačije in sprehod do jezera Jasna). Po poti smo se dodobra nakepali in malce ujezili inštruktorje.

Smučarski tek za ostali dve skupini smo prihranili za četrtek. V Kranjsko Goro je danes prišla »okrepitev«, učiteljica športa in smučarska inštruktorka gospa Iva Mlakar, ki smo se je zelo razveselili. Zvečer smo izvedli zabaven kviz in napisali obvezen dnevnik, da ne pozabimo pisati.

Torek, 12.12.2023

Zbudili smo se v sončno torkovo jutro, ki je ponudilo perfektno dopoldansko smuko po lepo urejenih progah Mojca 2 in Kekec, ki zaenkrat edini obratujeta. Odlično smo opravili s prvim pravim smučarskim dopoldnevom. Najboljša skupina je preskusila tudi sedežnico in strmo progo Kekec. Vsem učencem je uspelo na vlečnico in prevoziti progo Mojca 2.

Nekaj učencev je po kosilu pisalo tekmovanje iz razvedrilne matematike, ki poteka ta teden. Popoldan je prva skupina odšla na pohod v ledeniško krnico v Triglavski narodni park, druga skupina si je ogledala alpsko hišo – muzej Liznjekovo domačijo, tretja skupina pa je odšla v Planico, kjer se je velika večina učencev prvič preskusila v teku na smučeh.

Zvečer smo »uživali« v pisanju dnevnika in nočnem pohodu, ker smo mladi in pokamo od energije!

Ponedeljek, 11.12. 2023 

Po prihodu v Kranjsko Goro in namestitvah v sobe, sta nam šef Rok in učiteljica Nuša predstavila domska pravila. Seznanili smo se s pravili smučanja (FIS) ter pregledali in pripravili smučarsko opremo. Na smučišču – progi Mojca 2 smo opravili test smučarskega predznanja in se razvrstili v skupine.  Po večerji smo napisali dnevnike in odšli na nočni pohod po okrašenem kraju.

Scroll to Top
Skip to content