Šolski jedilnik
JEDILNIK MAREC 2025 | ||||
---|---|---|---|---|
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek, 17. 3. 2025 | Koruzni kosmiči (G),![]() sadje | ![]() polnozrnat kruh (G, S, Sz), paradižnik, čaj | Čebulna kremna juha s kruhovimi kockami (G, M, Z), kranjska klobasa, matevž (M), kisla repa (G, Z), sadje | |
Torek, 18. 3. 2025 | Navadni jogurt (M), temna žemljica (G), sadje | Domač čičerikin namaz (M, J), ovsen kruh (G), lubenica, čaj | Piščančja obara z vodnimi žličniki (G, J, M, Z), polbel kruh (G), kokosov kuštravček (G, M, J), pomarančni sok z vodo | |
Sreda, | ![]() črn kruh (G), zelenjava, čaj |
| Brokolijeva juha (G, M, Z), čufti v paradižnikovi omaki (G, J, M, Z), pire krompir (M), mešana zelena solata | |
Četrtek, 20. 3. 2025 | ![]() sadje | Mortadela, polbel kruh (G), črna redkev, 100% jabolčni sok | Zdrobova juha s korenčkom (G, J, Z), govedina v zelenjavni omaki (G, M, Z), zdrobovi cmoki (G, J, M), kitajsko zelje s krompirjem | |
Petek, | ![]() črn kruh (G), zelenjava, čaj | Čokoladni žepek (G, O, M, J, S),![]() ![]() | Fižolova juha (G, J, Z), |
DOBER TEK!
Odjava kosila
DOBER TEK! Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:
- žita, ki vsebujejo gluten (G – pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste)
- jajca in proizvodi iz njih – J
- arašidi in proizvodi iz njih – A
- zrnje soje in proizvodi iz njih – S
- mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M
- oreški (O – mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih
- ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R
- listna zelena – Z
- gorčično – Go in sezamovo seme – Sz
- volčji bob – VB
- žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2
- druge oznake alergenov
* dieta brez glutena (vsebuje volčji bob)
* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.


Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
