Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BREZPLAČNI digitalni posvet za starše – Mladostniki in depresija

23. septembra, 2021 @ 18:00 19:30


Na brezplačnem digitalnem posvetu Mladostniki in depresija, ki ga bomo 23. septembra ob 18. uri organizirali v sodelovanju s Triglav, Zdravstveno zavarovalnico, bomo govorili o duševnih motnjah pri mladostnikih. Za boljše razumevanje razvoja le-teh je potrebno najprej razumeti sam proces postopnega dozorevanja in odraščanja, ki je značilen za to turbulentno obdobje. Vloga staršev, predvsem v zgodnjem ali srednjem obdobju mladostništva je zelo pomembna.

Kako pomagati najstniku, da gre dobro skozi proces odraščanja, kako na mlade vpliva čas epidemije in socialne izolacije, kako pristopiti k najstniku, ki je depresiven? Zakaj je možnost za depresijo večja pri dekletih?

Odgovore na to in še mnogo zanimivega bo z nami delila Klavdija Zver Zahwi, univ. dipl. psihologinja. Posvet je tudi priložnost, da starši strokovnjakinji zastavijo vprašanja, ki se porajajo v zvezi z duševnim zdravjem njihovih otrok.

Z dogodkom želimo nagovoriti predvsem starše odraščajočih otrok, ki se pogosto srečujejo z zgoraj zapisanimi vprašanji. Ker ste z njimi dnevno v stiku in ker zaupajo vaši presoji, vas prijazno prosimo, da v kolikor smatrate, da je tema zanimiva, vabilo na dogodek posredujete naprej.

Na brezplačni dogodek se je potrebno prijaviti preko online obrazca.

Za morebitna vprašanja nam pišite na lab@triglav.si.