JEDILNIK OKTOBER 2017

 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

23. 10. 2017

Mlečni rogljič, kakav, sadje

G, M, S

Koruzni kruh, pašteta s šunko, čaj, sveža paprika

G, M, S

Špinačna juha, polnozrnati špageti s haše omako in sirom, solata, sadje

J, G, M

Sadni frape, marmorni kolač

J, G, M, S

Torek,

24. 10. 2017

Domača skuta z zelišči, kruh, čaj, korenček

G, M

Mlečni zdrob, kakavov posip, jabolko

G, M

Boranja z mesom in krompirjem, kruh, domač vanilijev puding s sadnim prelivom

G, M, Z, S

Ribji namaz, kruh, čaj, vložena kumara

R, G, Go

Sreda,

25. 10. 2017

Mlečna kaša s čokolado, sadje

G, M

Ovsen kruh, kuhan pršut, kajmak, čaj, vložena paprika

G, M, S

Grahova juha s kroglicami, rižota s puranjim mesom, mešana solata, sadje

G, M, J

Zdrobovi cmoki, čežana

J, G, M

Četrtek,

26. 10. 2017

Polnozrnat kruh, maslo, mleko, sadje

G, M

Čokoladni žepek, naravna limonada

J, G, M, S

Juha z zakuho, goveji golaž, koruzna polenta, solata

J, G, M

Črn kruh, sir, čaj, orehi

G, M, O

Petek,

27. 10. 2017

 

Koruzni kosmiči, kakav, jabolko

G, M

Pisan kruh, jajčni namaz, sadni čaj, ananas

J, G, M, S, Go

Korenčkova juha, pečen file postrvi, peteršiljev krompir, solata, sadni sok

R, G, J

Masleni piškoti, čokoladno mleko

J, G, M, S

 
  DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.