JEDILNIK DECEMBER 2017
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

18. 12. 2017

Ržen kruh, skuta z jajčko, čaj, sadje

G, M, S

Kruh hribovc, maslo, med, čaj, lešniki

G, M, O

Zeliščna juha, svinjski zrezek v naravni omaki, pirini široki rezanci, solata

G, M, J, Z

Mešan zavitek, kompot

G, M, J

Torek,

19. 12. 2017

Polbel kruh, maslo, marmelada, čaj, sadje

G, M, S

Koruzna polenta, mleko, jabolko

G, M

Juha z zakuho, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, solata

J, G, M, Z

Kruh, kuhan pršut, čaj, sveža kumara

G

Sreda,

20. 12. 2017

Usukanci na mleku, čokoladi posip, sadje

G, M, J

Hot-dog štručka, bio telečja hrenovka, gorčica, čaj

G, M, S, Go

Juha s fritati, pečen piščanec z omako, mlinci, mešana solata

J, G, M

Polnozrnat rogljič, jabolko

G, M, S, Go

Četrtek,

21. 12. 2017

Črn kruh, MU smetanov namaz, čaj, korenček

M, G

Koruzni kosmiči, kakav, banana

G, M, S

Brokolijeva juha, govedina v omaki s porom in korenčkom, kus kus, solata

Z, G, S, M

Sadno žitna rezina

G, M, S

Petek,

22. 12. 2017

 

Jajčna rezina, bela kava, sadje

J, G, M

EGO probiotični napitek, slaniki

G, M, S

Krompirjev golaž z zelenjavo, skutina pita, ribezov nektar

J, G, M, S, Z

Kruh, čaj, sladoled

G, M, S, O

  DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.