JEDILNIK JANUAR  2019

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

14. 1. 2019

Koruzni kruh, piščančja prsa, paradižnik, čaj

(G, M)

Polbel kruh, domač skutin namaz z jagodami, 100% BIO sadno zelenjavni sok

(G, M)

Paradižnikova juha, goveji stroganov, tribarvni svedrci, solata endivija z rdečim radičem in čičeriko

(J, G, M)

Sadni frape, ržen kruh

(G, M)

Torek,

15. 1. 2019

 

 Sezamova pletenka, kakav, sadje

(Go, G, M)

Polnozrnat kruh s semeni, posebna salama, vložena paprika, zeliščni čaj

(G, Go, O)

Juha iz kolerabice, segedin, polenta, sadje

(G, M)

Ajdov kruh, rezina sira, rdeča redkvica, čaj

(G, M)

Sreda,

16. 1. 2019

Polbeli kruh, mesno zelenjavni namaz, kisla kumarica, čaj

(G, M, J)

Pirina bombeta, tuna v kosih, koruza, olive, češnjev paradižnik

(G, R)

Korenčkova juha, dušen puran, kremna špinača, pire krompir, breskov kompot

(G, M, J)

Polnozrnat kruh, jogurt, sadje

(G, M, Go, O)

Četrtek,

17. 1. 2019

Ovseni kosmiči s suhim sadjem

mleko, sadje

(Go, O, G, M)

Lokalno prid. hruške

Koruzni kruh, pašteta, sveža paprika, limonada

(G, M, S)

Piščančja obara z zdrobovimi žličniki, rižev narastek s proseno kašo, sadje

(G, M, J)

Ovsen kruh, suha salama, sveža kumara, čaj

(G, SO2)

Petek,

18. 1. 2019

 

Črn kruh, umešana jajca, zelena paprika, čaj

(G, J)

Graham kajzerica, naravni grški jogurt, suho sadje

(G, M, SO2, O, Go)

Gobova juha, sirovi kaneloni, solatni krožnik ( endivija, radič, zelje, krompir, koruza, bučnice)

(J, G, M, S)

Žemlja z otrobi, jabolko, čaj

(G, M)

DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.