JEDILNIK JUNIJ  2018

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

18. 6. 2018

Makova štručka, kakav, sadje

G, M, S

Pašteta s šunko, koruzni kruh, čaj, sveža paprika

G, M, S

Grahova kremna juha s kroglicami, sirovi kaneloni, solatni krožnik (krompir, koruza, kristalka, zelje, kumare paradižnik, paprika), sadje

G, M, J, S

Puding s smetano, sadje

G, M

Torek,

19. 6. 2018

Koruzni kosmiči, mleko, sadje

G, M

Kruh hribovc, maslo, medenka, hladen nesladkan čaj

G, M

Juha z zakuho, pleskavica, pečen krompir, bučke, solata, jabolčno sok

J, G, M

Palačinka, kompot

J, G, M

Sreda,

20. 6. 2018

Polnozrnat kruh, kisla smetana, čaj, sadje

G, M

Hrenovka, hot dog štručka, gorčica, sadni čaj z limono

G, M, S

Goveji golaž, koruzna polenta, solata, žitna rezina

G, M, Z, S

Bananin napitek, kruh

G, M, S

Četrtek,

21. 6. 2018

Vmešana jajčka, kruh, čaj, sadje

J, G, M

Koruzni sonček, sadni jogurt

G, M, S

Juha, pečena riba, maslen krompir z blitvo, solata, pomarančni sok

R, G, M

Kajzarica, čokoladno mleko

G, M, S

Petek,

22. 6. 2018

 

Polenta, mleko, sadje

G, M

Čokoladni žepek, limonada

J, G, M, S, O

Polnozrnate testenine z mesno omako in zelenjavo, solata, sladoled

J, G, M, S

Sadna solata

 
 
 
  DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.