JEDILNIK MAREC  2019
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

25. 3. 2019

Makovka, mleko, sadje

(G, M)

Ovsen kruh, suha salama, kisle kumarice, metin čaj

(G)

Špinačna juha, makaronovo meso, rdeča pesa, domače rožičevo pecivo

(G, M, J, Z, O)

Grisini, suho sadje, čaj

(G, O, Go)

Torek,

26. 3. 2019

 

Črn kruh, pašteta, zelenjava, čaj

(G, M)

Koruzni sonček, sadni kefir, pomaranče

(G, M)

Brokolijeva kremna juha, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, zelena solata s koruzo

(G, J, Z)

Večzrnat kruh, sirni namaz z zelišči, zelenjava, čaj

(G, M, Go, O)

Sreda,

27. 3. 2019

Bel kruh, marelična marmelada, sadje, čaj

(G)

Ajdov kruh z orehi, topljen sir, korenček, sadni čaj

(G, M, O)

Čebulna juha, mesno zelenjavna rižota, solata s kitajskim zeljem in krompirjem

(G, M, Z)

Ržen kruh, trdo kuhana jajca, zelenjava, čaj

(G, J)

Četrtek,

28. 3. 2019

Sadni jogurt, ržen kruh, sadje

(G, M)

Lokalno prid.

BIO jabolčni čips

BIO pica margerita, BIO rdeča paprika, 100% jabolčni sok

(G, M, J)

Piščančja obara s pirinimi žličniki, rižev narastek, mešan kompot

(J, G, M, Z)

Črn kruh, mortadela z olivami, zelenjava, čaj

(G)

Petek,

29. 3. 2019

 

Carski praženec, sadje, čaj

(J, G)

Mlečni pirin zdrob s čokoladnim posipom, lešniki

(G, M, O)

Zeliščna juha, paniran file osliča, krompir v kosih z blitvo, mešana solata z rdečim radičem in s čičeriko

(R, G, M, J, Z)

Bananin napitek, polnozrnata štručka

(G, M)


DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.