JEDILNIK APRIL, MAJ  2018
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

23. 4. 2018

Koruzni kruh, pašteta, čaj, sveža paprika

G, M, S

Sirova štručka, voda

G, M, S

Špinačna juha s kruhovimi kockami, rižota treh žit, mešana solata, sadje

G, M, S

Bio sadni kefir, črna žemlja

G, M, S

Torek,

24. 4. 2018

Mlečni zdrob s čokolado, sadje

G, M

Sendvič (žemlja, suha salama, sir, kumara), voda

G, M, S

Pašta fižol z eko hrenovko, skutina pita, naravna limonada

G, M, J, S

Navadni tekoči jogurt, sport musli, sadje

G, M, O

Sreda,

25. 4. 2018

Ržen kruh, kuhan pršut, čaj, sveža kumara

G, S

Kruh hribovc, maslo, marmelada, hladno mleko

G, M

Korenčkova juha s proseno kašo, goveji golaž, polenta, solata, sladoled

G, M, S, J

Gauda sir, kruh, čaj, lešniki

G, M, O

MAJ

Četrtek,

3. 5. 2018

Polenta, mleko, sadje

G, M

Tunin namaz, ovsen kruh, čaj, vložena kumara

R, G, M, Go, S

Cvetačna juha, polnozrnati špageti s haše omako in sirom, solata z redkvico, sadje

J, G, M, Z

Sadni smuti, kajzarica

M, G, S

Petek,

4. 5. 2018

 

Ržen kruh, maslo, marmelada, čaj, sadje

G, M, S

MU sadna skuta, mlečni rogljič

G, M, S

Juha s kosmiči, pečena postrv, maslen krompir, solata, bio jabolčni sok

R, G, M

Polbel kruh, ribji namaz, čaj

R, G, M, S, Go

  DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.