JEDILNIK FEBRUAR 2018
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

19. 2. 2018

Mlečni zdrob, kakav, sadje

G, M

Jabolčni zavitek, sadni čaj z limono

J, G, M, S

Špinačna juha s kockami, ocvrt piščanec, rizi bizi, endivija z zeljem in fižolom, sadje

G, M, S, J

Črn kruh, gauda sir, čaj, orehi

G, M, O

Torek,

20. 2. 2018

Ržen kruh, topljeni sir, čaj, sadje

G, M

Pirin hribovc maslo, marmelada, mleko, sadje

G, M

Čebulna juha, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, kristalka s koruzo, pomarančni nektar

G, M

Kruh, mortadela, čaj, vložena kumara

G,S

Sreda,

21. 2. 2018

Jajčna kruhova rezina, kakav, sadje

J, G, M

Ržena bombeta, kuhan pršut, kajmak, vložena kumara, čaj

G, M

Zeliščna juha s proseno kašo, mesna omaka z zelenjavo, polnozrnati polžki, zelje z radičem, jagodni desert

G, M, S, J

Sadni jogurt , kruh

G, M

Četrtek,

22. 2. 2018

Črna kajzerica, piščančja pašteta, sveža paprika, čaj

G, M, S

Koruzni sonček, bio sadni kefir

G, M, S

Paradižnikova juha, krompirjeva musaka z mesom in zelenjavo, sadni sok

J, G, M

Francosko pecivo s sadjem, čaj

J, G, M, O

Petek,

23. 2. 2018

 

Polbel kruh, skuta s kislo smetano, čaj, korenček

G, M, S

Stoletni kruh, jajčni namaz, planinski čaj, sadje

J, G, M, S, Go

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo, carski praženec, mešan kompot

J, G, M, Z

Masleni piškoti, mleko, sadje

J, G, M, S

  DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.