Pouk slovenščine ni samo dolgočasno branje, zoprno sklanjanje, pisanje spisov, ustno in pisno ocenjevanje znanja, ampak je lahko tudi ZABAVA.

Pri pouku skušamo biti tudi zabavni in ustvarjalni.

Na tej strani vstopite v naše sanje, našo domišljijo … mogoče dobite tudi vi idejo in navdih za ustvarjanje …

quillformrsfree

LITERARNO USTVARJANJE

_______________________________

DEVETOŠOLCI NA EKSKURZIJI

V petek, 22. 9. 2017, ob sedmih zjutraj smo se odpravili na ekskurzijo. Najprej smo šli na domačijo Josipa Jurčiča, kjer smo si ogledali film o domačiji. Nato pa smo si poslopje, ki smo ga videli na filmu, ogledali še v živo. Ko smo končali z ogledom, smo se odpravili na domačijo Primoža Trubarja. Tam nam je vodič povedal veliko zanimivosti o Trubarjevem življenju in delu. Po delavnici izdelave miniaturne knjižice, smo se odpravili na pot proti Notranjski, proti Cerkniškemu jezeru. Tam pa so nam povedali in pokazali, kako jezero presahne. Nato pa smo se odpravili na zadnjo lokacijo. To pa je Ljubljana, kjer smo imeli prosti čas, da smo šli jest. Nato pa smo se odpravili domov, med potjo pa smo imeli kviz.

Patrik Božiček, 9. b


EKSKURZIJA 8. RAZRED

Osmi razredi smo tudi letos odšli na ekskurzijo. Ob 7.00 smo odšli z avtobusne postaje. Okoli 9. ure smo prispeli do Blejskega vintgarja, kjer smo najprej pojedli malico, nato pa odšli na pot. Ko smo prišli do konca vintgarja smo bili vsi očarani nad lepoto Bleda. Iz vintgarja smo se odpeljali do rojstne hiše Franceta Prešerna. Tam smo imeli krajšo predstavitev, ki je bila zelo zabavna. Po predstavitvi nas je pot peljala v Kranj, kjer smo si ogledali Prešernovo pisarno ter bivalne prostore, nato pa smo šli še v Prešernov gaj, kjer smo si ogledali grobove Ernestine Jelovšek, Franceta Prešerna in Simona Jenka. Ker smo že bili kar lačni, smo našo ekskurzijo zaključili v Mc'Donaldsu, kjer smo se dobro najedli. Ob 17.35 smo prispeli na avtobusno postajo.

Neja Lenart, 8. a