Športni dosežki naših učencev

  • Objavljeno: 10 November 2014
  • Zadetkov: 15435

Sebastjan Baš je dosegel 1. mesto (dečki 6. razred) na Ljubljanskem maratonu ter 2. mesto na 48. krosu občinskih reprezentanc.

Iza Vodenik je dosegla 1. mesto v plavanju (deklice) na tekmovanju v Kranju.

Jan Vodenik je dosegel 1. mesto v plavanju (dečki) na tekmovanju v Kranju.

Čestitamo za odlične rezultate!

Kosilo ... jedilnik

  • Objavljeno: 20 Oktober 2014
  • Zadetkov: 19462
 
 JEDILNIK OKTOBER 2015
DAN ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

5. 10. 2015

Žitne kroglice, mleko, korenček

G, M, S

Sendvič* s suho salamo, sirom in kumaro, voda

G, M, S

Krompirjev golaž s hrenovko, rešetko jogurt malina, limonada

G, M, S, J, Z

Pica, pomarančni sok

G, M

Torek,

6. 10. 2015

Skutin namaz s smetano, koruzni kruh, čaj, sadje

G, M

Maslo, marmelada, polbel kruh*, bela kava

G, M

Cvetačna juha, rižota z mesom in zelenjavo, solata, sadje

G, M, Z

Masleni piškoti, mleko, sadje

G, M, J

Sreda,

7. 10. 2015

Žemlja, mleko, sadje

G, M, S

Ribji namaz, ovsen kruh*, čaj, sadje

R, G, M, S, J

Juha z zakuho, sesekljan zrezek, špinača, pire krompir, čokoladni keksi ali sadje

G, M, J, O, S

LCA navadni jogurt, sport musli, sadje

G, M, Go

Četrtek,

8. 10. 2015

Hrenovka, kečap, kruh, čaj, sadje

G, M, S

Buhtelj z marmelado, mleko

J, G, M, S

Korenčkova juha, ocvrt piščanec, krompir v kosih, grah, korenje in koruza na maslu, solata, sok

G, M, J

Polbela žemlja, jabolko

G, M, S

Petek,

9. 10. 2015

Maslo, med, kruh hribovc, mleko, jabolko

G, M, S

EGO probiotični napitek, slaniki*

G, M, S

Pasulj brez mesa, mešan zavitek, bio jabolčni sok

G, M, Z

Posebna salama, kruh, čaj, paradižnik

G, M

         
 
 
DOBER TEK!                                                                                                                          
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

Učenec poučuje

  • Objavljeno: 03 November 2014
  • Zadetkov: 16627

V okviru projekta Učenec poučuje in ob 5. oktobru - svetovnem dnevu učiteljev - smo učitelji in učenci zamenjali vloge. Nekateri učenci so se preobrazili v prave učitelje. Mlajšim so pripravili zanimiv pouk. Le ti so ga spremljali z velikim zanimanjem.

    

Kulturna šola

  • Objavljeno: 07 Oktober 2014
  • Zadetkov: 8550
 
 

OŠ Frana Kranjca v Celju si  je v letu 2013 prisvojila laskavi naziv kulturna šola, ki ga bo ponosno branila naslednja tri leta. V petek, 20. 9. 2013, je v Cerkljah na Gorenjskem potekala slavnostna podelitev, ki se je je udeležila ravnateljica Danica Šalej v spremstvu mentoric kulturne dejavnosti, Mateje Lajh in Mateje Rokavec, treh učencev ter predstavnika Mestne občine Celje, g. Marinška.

INERAKTIVNI DOLOČEVALNI KLJUČ LESNATIH RASTLIN OŠ FRANA KRANJCA CELJE in končno poročilo o vključitvi v projekt SiiT

  • Objavljeno: 03 November 2014
  • Zadetkov: 14773

Naravno bogastvo Slovenije je prebivalcem še vedno veliko premalo poznano. Najbolj razširjeno orodje za določanje organizmov so določevalni ključi. Z njihovo pomočjo ugotovimo, kateri vrsti pripada nek organizem. Do nedavnega so določevalne ključe izdelovali strokovnjaki za strokovnjake. Bili so v tiskani obliki in večinoma v obliki dihotomnih ključev, ki so temeljili na biološki klasifikaciji ter na težko določljivih in razumljivih znakih.

Podkategorije