Spoštovani starši.

Za nami je teden, ko smo bili po dolgih tednih izobraževanja na daljavo z učenci ponovno spet skupaj v šoli. Tako bomo nadaljevali tudi v prihodnjem tednu. Torej od ponedeljka, 1. 3. 2021, se bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda nadaljeval v prostorih šole.

Učenci so v šoli dosledno upoštevali dogovore in navodila in tako prispevali k preprečevanju okužb. Verjamem, da bomo vsi skupaj tako odgovorno ravnali tudi v času, ko nismo v šolskih prostorih, ko preživljamo svoj čas bolj sproščeno.

Skupaj z MOC in prevoznikom smo reševali tudi zagate prvega dne okrog povečanega števila otrok iz smeri Skalna klet ter Zagrad. Obveščam vas, da vozi dodatni avtobus.

Iz NOMAGA so nam sporočili:

»Pri dovozu (2. vožnja zjutraj) dodatni avtobus najprej pobere otroke na postajališču Zavodna in jih pripelje v šolo. Nato pobere še otroke iz postajališča Zagrad - gostilna.

Pri razvozu ob 14. uri pa dodatni avtobus najprej odpelje otroke, ki se peljejo do postajališča Zagrad -gostilna ter se vrne in pobere še otroke do postajališča Zavodna. Na ta način razbremenimo avtobusa za smer Zagrad ter Skalna klet. Vsi avtobusi pri razvozu so opremljeni z smernimi tablami«.

Na poti na šolski prevoz smo učencem zagotovili spremstvo (prvi teden vsi učitelji, v prihodnje pa novo zaposlena spremljevalka iz javnih del). Nujno pa je, da učenci ves čas nosijo maske in na poti do avtobusnih postajališč upoštevajo medsebojno razdaljo in se držijo navodil.

V tem tednu smo še dodatno uskladili tudi urnik kosil glede na delno spremenjen urnik (ŠPO) učencev.

Učitelji so učence seznanili tudi z načrtom ocenjevanj, ki se bodo izvajala postopno.

Ob vrnitvi vseh učencev v šolo in ob novih, spremenjenih dodatnih ukrepih NIJZ in MIZŠ, imamo vse šole kar precej organizacijskih težav, zato vas, starše, prosimo za razumevanje in strpnost.

Ostanimo pozitivni, predvsem pa zdravi.

Danica Šalej,

ravnateljica

Celje, 26. 2. 2021