Še nekaj o ukrepih glede COVID-19

Celje, 18.9.2020

Spoštovani starši.

Za nami je teden, v katerem je zaradi zaznanih okužb s koronavirusom potekal pouk za nekatere učence »učenje na daljavo«, za tiste, ki so bili v šoli, pa strogo z upoštevanjem ukrepov proti širjenju okužbe. Veselimo se ponedeljka, 21.9.2020, ko se bodo v šolo vrnili vsi učenci, ki jim je bila s strani NIJZ odrejena karantena. Upamo in želimo si, da se bodo okužbe umirile.

Vsi zaposleni v šoli se trudimo, da delo v šoli vsak dan poteka čim bolj nemoteno tako v vzgojnem kot tudi učnem smislu v zadovoljstvo vseh. Verjamem, da vam nekateri ukrepi niso všeč, a jih moramo izvajati v dobro vsakega posameznika. Pohvaliti je potrebno učence, saj spoštujejo ukrepe in ravnajo odgovorno. Prosimo vas, da nam še naprej pomagate pri upoštevanju ukrepov in nas razumete ter podpirate pri naših prizadevanjih.

Prosimo, da opazujete zdravstveno stanje svojih otrok in v šolo pošiljate zdrave otroke. V kolikor se pojavijo znaki okužbe z novim koronavirusom, se nemudoma samoizolirajte in telefonsko obvestite osebnega zdravnika ter sledite njegovim navodilom.

V primeru potrjene okužbe s COVID-19 prosimo, da takoj obvestite šolo.

Roditeljske sestanke bomo izvedli od ponedeljka, 21.9.2020 do četrtka, 24.9.2020 na daljavo. Razredniki vam bodo poslali povabilo.

Zagotovo spremljate v medijih informacije o dodatnih ukrepih, ki jih je včeraj sprejela vlada. Med njimi so tudi ukrepi glede nošenja mask https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2. Do tega trenutka z Ministrstva za šolstvo in šport še nismo prejeli okrožnice z morebitnimi novimi navodili. Če bodo kakšne spremembe, se bomo z učenci o njih pogovorili v ponedeljek in vas tudi obvestili. Nošenje mask je vsekakor obvezno na avtobusu, pri vstopu v šolo, na hodnikih, v skupinah…, zato vam svetujemo, da otrokom nabavite pralne maske. Otroci naj imajo s sabo tudi malo vrečko, v katero spravijo masko. Za higieno mask in čisto vrečko poskrbite sami.

Ostanite zdravi.

Lep vikend vam želim.

Danica Šalej,

ravnateljica