OPOZORILO: Letos naročate gradiva in šolske potrebščine le preko spleta!

OŠ Frana Kranjca Celje razpolaga z učbeniškim skladom, s katerim omogoča izposojo učbenikov vsem učencem od 1. do 9. razreda.  Izbor učnih gradiv in potrebščin je na svoji seji potrdil Svet staršev.

V šolskem letu 2020/21 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport krije:

  • stroške izposoje učbenikov za vse učence od 1. do 9. razreda
  • stroške nabave učnih gradiv za 1., 2. in 3. razred.

Učenci si izposodijo komplet učbenikov za tekoče šolsko leto. Šola naročilnic za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada ne izdaja več. Če si starši za svojega otroka ne želijo izposoditi učbenikov iz učbeniškega sklada, naj do 24. 6. 2019 o tem pisno ali po elektronski pošti obvestijo nadomestno upravljalko učbeniškega sklada, Vesno Mihelak, na naslov OŠ Frana Kranjca Celje, Hrašovčeva 1, 3000 Celje oziroma na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vsi učenci ob koncu šolskega leta vrnejo učbenike. Če učenec učbenik izgubi ali ga poškoduje, mora plačati odškodnino v skladu z 12. členom Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport.

Delovne zvezke za učence od 4. do 9. razreda in potrebščine za učence od 1. do  9. razreda kupijo starši sami. V sodelovanju s Kopijo-novo in Mladinsko knjigo smo pripravili izbor gradiv in potrebščin. Vse potrebščine lahko pri izbrani založbi naročite preko spletnega obrazca oz. preko spletne povezave, ki je pripisana spodaj.

Hkrati želimo starše bodočih šestošolcev opozoriti na možnost nakupa Atlasov sveta za osnovne in srednje šole preko naročilnic založbe Mladinska knjiga. Gre za atlase, ki so bili posodobljeni leta 2016 in jih ponujajo po znižani ceni. Atlasi so še vedno uporabni, saj novi atlasi ne prinašajo bistvenih novosti. Naročilnice bodo učenci prejeli v šoli.

Nadomestna upravljalka učbeniškega sklada

                                                                        Vesna Mihelak