Dragi učenci, starši.

V teh dneh smo se vsi znašli v novih, nepredvidljivih, stresnih okoliščinah. Izobraževanje na daljavo je steklo, a vseeno se dnevno srečujemo z različnimi težavami, ki jih v danih razmerah težje rešujemo kot sicer.

Pomembno je, da se posvetimo bistvenim, najpomembnejšim stvarem in ostanemo trdni in optimistični, a to ni vedno lahko.

Učitelji, razredniki vam stojijo ob strani in so vam na voljo za vprašanja, ki nastajajo v zvezi z izobraževanjem na daljavo.

Verjetno pa ostajajo vprašanja in dileme ali stiske, ki niso povezane samo z učenjem in se tičejo tudi drugih šolskih področij ali preživljanja krizne situacije.

V ta namen vam podporo nudi tudi svetovalna služba naše šole, kamor se lahko obrnete vsak delovni dan med 8. in 12. uro:

Marina Hojnik Tanko Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali

Suzana Fideršek Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za psihološko in socialno oporo pa so učencem in družinam na voljo tudi spletni portali ali telefonsko svetovanje. Tukaj jih je nekaj:

  • - To sem jaz https://www.tosemjaz.net/
  • - Krizni center za mlade https://www.csd-slovenije.si/csd-celje/krizni-center-za-mlade-celje/, tel. 031 576 150
  • - Inštitut VIR Celje: institut-vir.si/ tel. 031 288 827, E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • - NIJZ Celje: https://www.nijz.si/sl/regije/obmocna-enota-celjeTelefon:03 42 51 200
  • - CSD Celje: https://www.scsd.si/centri-za-socialno-delo/seznam-csd/csd-celje, tel. 03 42 56 300
  • - Center za duševno zdravje otrok in mladostnikove Celje: https://www.zd-celje.si/si/center-za-dusevno-zdravje-otrok-in-mladostnikov03 543 4323 ali 03 543 4321 in e-pošta Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • - MOC: https://moc.celje.si/novice-in-obvestila/6681-nasveti-centra-za-dusevno-zdravje-otrok-in-mladostnikov
  • - TOM telefon: https://www.e-tom.si/stopi-v-stik/ Mladi lahko pokličete na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. urona brezplačno številko 116 111.

Držimo se in zdrav pozdrav.

27.3.2020                                                                      Šolski svetovalki Marina Hojnik Tanko in Suzana Fideršek