NOVOANKETA ZA STARŠE - IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO 2.4.2020 -  IZJAVA PREDSEDNIKA SVETA STARŠEV

Pozdravljeni učenci in starši.

Smo sredi tretjega tedna dela na daljavo. Upam, da ste zdravi in da vam je drugačna oblika dela izziv in motivacija, predvsem pa pot do uspeha.

Učenci, vesela sem, da ste vzpostavili stik z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, predvsem, da ste vzpostavili stik z njimi. Še vedno z navdušenjem in ponosom spremljam vaše odzive, vaše izdelke. Vem, da ni lahko, da se želite vrniti v svoje učilnice, pa ne le, ker pogrešate normalne oblike pouka, učiteljevo vodenje in razlago, ampak tudi zaradi druženja, skupinske ustvarjalnosti. Tudi mi, zaposleni že pogrešamo šolski utrip, vrvež učencev.

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu.

Vsi, ki smo vključeni v ta sistem, smo enotnega mnenja, da delo na daljavo terja veliko dodatne energije, potrpljenja in časa. Naj nam ne zmanjka moči.

Spoštovani starši, zahvaljujem se vam za vse vaše odzive, pozitivne spodbude in vašo odgovornost, ki jo še sedaj posebej izkazujete. Prav je, da pomagate otrokom pri tehničnih zadevah, ga spodbujate pri delu, mu tudi še kaj dodatno pojasnite, ni pa potrebno, da ste ves čas z otrokom, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore, naj naredi sam. V tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Tudi na ta način se učijo funkcionalne pismenosti.

Mnogi starše se ali pa se še boste srečali s to ali ono težavo. Tistim, za katere smo bili obveščeni, smo že pomagali po najboljših močeh. Ponovno vas vabim, da v primeru težav pokličete v šolo na številko 4285612 v dopoldanskem času, ali pa se obrnete na šolsko svetovalno službo.

Da bo v nadaljevanju delo s pridobljeno prakso potekalo še bolj utečeno in da bomo lahko tovrstno izobraževanje v vsebinskem in organizacijskem smislu še nadgradili, vas vljudno prosim, da izpolnite spletno anketo, ki je objavljena na začetku te objave, v zavihku ZA UČENCE - IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO ter na začetnih spletnih straneh razredov. Vaše mnenje šteje, hvala vam.

Ves čas sva v kontaktu tudi s predsednikom sveta staršev. V nadaljevanju pa vam pošiljam še njegove pozdravne spodbudne besede.

Ostanimo zdravi. Srečno!

ravnateljica