JEDILNIK OKTOBER 2015
DAN ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

5. 10. 2015

Žitne kroglice, mleko, korenček

G, M, S

Sendvič* s suho salamo, sirom in kumaro, voda

G, M, S

Krompirjev golaž s hrenovko, rešetko jogurt malina, limonada

G, M, S, J, Z

Pica, pomarančni sok

G, M

Torek,

6. 10. 2015

Skutin namaz s smetano, koruzni kruh, čaj, sadje

G, M

Maslo, marmelada, polbel kruh*, bela kava

G, M

Cvetačna juha, rižota z mesom in zelenjavo, solata, sadje

G, M, Z

Masleni piškoti, mleko, sadje

G, M, J

Sreda,

7. 10. 2015

Žemlja, mleko, sadje

G, M, S

Ribji namaz, ovsen kruh*, čaj, sadje

R, G, M, S, J

Juha z zakuho, sesekljan zrezek, špinača, pire krompir, čokoladni keksi ali sadje

G, M, J, O, S

LCA navadni jogurt, sport musli, sadje

G, M, Go

Četrtek,

8. 10. 2015

Hrenovka, kečap, kruh, čaj, sadje

G, M, S

Buhtelj z marmelado, mleko

J, G, M, S

Korenčkova juha, ocvrt piščanec, krompir v kosih, grah, korenje in koruza na maslu, solata, sok

G, M, J

Polbela žemlja, jabolko

G, M, S

Petek,

9. 10. 2015

Maslo, med, kruh hribovc, mleko, jabolko

G, M, S

EGO probiotični napitek, slaniki*

G, M, S

Pasulj brez mesa, mešan zavitek, bio jabolčni sok

G, M, Z

Posebna salama, kruh, čaj, paradižnik

G, M

         
 
 
DOBER TEK!                                                                                                                          
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.