poez
Z veseljem vam sporočamo, da smo izdali pesniško zbirko Poezija v barvah. Avtorji pesmi in ilustracij so naši učenci, uredili smo jo Sara Prevolnik, Dragica Milojević in Cveto Prevodnik. Najdete jo na posebni stojnici novoletnega bazarja, dobite pa jo s prispevkom 10 EUR za šolski sklad.

Barvitost življenja in sveta okoli nas se merita v najrazličnejših odtenkih. Enako velja tudi za barvitost naše domišljije, ki pri pisanju poezije pride še posebej do izraza. Svojo domišljijo so skozi pesmi v zbirki, ki je pred vami, barvali učenke in učenci naše osnovne šole, od najmlajših do najstarejših.

V njej se skozi njihove pesniške izdelke kaže ustvarjalna otroška duša, ki pa nam na trenutke ob svoji rasti in razvoju nehote ponuja tudi zelo odrasle poglede na svet. Čeprav so avtorji pesmi otroci in je zbirka namenjena predvsem njim, se ob njenem branju tudi odrasli lahko vrnemo v otroški svet.

Zbranim pesmim se pridružuje spremljajoča ilustrativna podoba, ki poudarja barvitost in večplastnost otroške domišljije ter pomeni sobivanje pesniškega in likovnega ustvarjanja, ki navkljub svoji različnosti hodita z roko v roki.

Ob branju pesmi iz te zbirke si barvajte trenutke po lastnem navdihu.

                                  Sara Prevolnik

urednica