V sredo, 18. 9. 2019, smo se odpravili v Maribor in si gledali Akvarij-terarij Maribor ter se kljub hladnemu in oblačnemu vremenu sprehodili po prelepem mariborskem parku. Nagradna ekskurzija je bila namenjena nadarjenim učencem, učencem, ki so v preteklem šolskem letu na državnih tekmovanjih osvojili zlata in srebrna priznanja ter naziv Naj športnik.

Ogled akvarija in terarija je bil za učence brezplačen, saj je šola dobila ogled kot nagrado za sodelovanje v projektu Planetu Zemlji prijazna šola.

 Oddelek Akvarij je pravi podvodni svet v malem. V akvarijih, ki posnemajo rečna, jezerska in morska okolja iz vseh koncev sveta, plava sto dvajset različnih vrst rib. Najbolj so nas pritegnile piraje, južnoameriške sladkovodne roparice z zelo ostrimi zobmi, ki so jih v času našega obiska tudi nahranili.

 V terariju smo si ogledali kače, kuščarje, dvoživke, žuželke in pajke! Videli smo najbolj strupene kače na svetu (ameriško klopotačo z roženim obročkom na repu, veliko afriško kobro, indijsko kobro …), se čudili kačam velikankam (piton, udav) …

Fotografije si oglejte v foto-galeriji.

Mentorici: Jana Draksler, Barbara Petan