Drugi dan so s hojo pričeli na Pesku in pot prehodili do Treh žebljev, kjer je padel Pohorski bataljon, vse do Koče na Osankarici in Črnega jezera. Enkrat na dan so si kuhali topel obrok. Najbolj jih je presenetil Bor s polivko za makarone. Vreme nam je odlično služilo, saj je deževalo cel teden pred našo odpravo, na odpravi pa je bilo suho, sveže, oblačno in tudi sončno. Med hojo so opazovali naravo, se družili, klepetali, med seboj tudi izmenjavali mnenja in se predvsem prilagajali skupini. Na terenu so imeli tudi namen odprave in sicer posneti film odprave. Spremljevalci smo dogajanje na terenu samo od daleč opazovali. Na koncu smo skupaj opravili analizo. Vsi so bili enakega mnenja, da so se veliko novega naučili, da je lepo v naravi s prijatelji in da se splača.

Letošnji udeleženci MEPI kvalifikacijske odprave so bili: Sonja Drofenik, Luka Aleš, Luka Segečić, Grega Štor, Martin Malinger, Bor Ogrizek, Erazem Rozoničnik, Jan Titan in Timotej Cvikl.

Vsem čestitamo za uspešno opravljeno kvalifikacijsko odpravo. Ker pa devetošolci zapuščajo osnovno šolo in odhajajo na novo pot, jim želimo, da vztrajajo na izbrani poti, da sledijo svojim sanjam, ciljem in da nikoli ne odnehajo, ker se splača.

Mentorji: Barbara Petan, Cveto Prevodnik in Metka Irgolič.