Tudi letos smo se vključili v maraton pisanja apelov - Pišem za pravice 2018, saj smo lani v Sloveniji napisali več kot 16.000 apelov, v celem svetu pa je bilo napisanih več milijonov pisem. Apeli in solidarnostna sporočila so namenjena posameznikom in skupinam, ki so v nevarnosti ali pa se jim godi krivica.

IMG 20181213 104301

V knjižnici smo pripravili prostor za pisanje apelov. Učenci so si najprej ogledali kratek film o organizaciji Amnesty International, ki je tudi organizator tega maratona, ter kratko predstavitev zakaj in kako pišemo apele. Nato so jim prostovoljci predstavili letošnjih pet zagovornic človekovih pravic, ki jih v njihovi domovini preganjajo ali pa so zaprte. Učenci so nato poprijeli za pisala ter napisali apel, saj vedo, da imajo besede moč.

Apele bomo pisali do konca meseca decembra in jih nato poslali na Amnesty International. Skupaj bomo tako ustvarili pritisk na oblasti in zahtevali pravico za žrtve kršitev. Žrtvam pa bomo pokazali, da jih podpirajo ljudje s celega sveta.

Če želiš napisati svoj apel tudi ti, klikni na Amnestyjevo spletno stran in se nam pridruži, saj veš – Vsako pero šteje!

Mentorica projekta: Anja Kunej