Vsak človek na svetu se rodi z enakimi pravicami, ne glede na njegovo nacionalnost, spol, etično pripadnost, politično prepričanje, raso, vero, jezik …

20181211 122529

10. december obeležujemo tudi na naši šoli, v okviru Nacionalnega projekta Dan človekovih pravic. V projektu tako kot vsako leto sodelujejo vsi učenci šole. Letos so iz papirja izdelali PTICE PRAVICE ter nanje napisali pozitivne želje, voščila ob bližajočih se praznikih in spodbudne misli za ljudi, ki so jim kršene pravice. Našemu projektu so se pridružile tudi druge šole in vrtci po Sloveniji in nam poslali svoje ptice.

Tako smo vse PTICE PRAVICE razstavili na razstavi v avli šole. Ptice so tako naše želje, razmišljanja, spodbudne misli in voščila ponesle v širni svet vsem ljudem, ki so jim kršene človekove pravice. Ob zaključku razstave pa smo ptice razdelili različnim organizacijam (Rdeči križ, Amnesty internacional, Zavetišče za brezdomce Celje). Le te pa jih bodo predale ljudem, da bodo začutili, da niso sami. Tako bodo PTICE PRAVICE resnično dobile krila.

Mentorica projekta: Anja Kunej