zjt

V petek, 16. 11. 2018, smo se učenci in delavci šole pridružili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal že osmo leto zapored.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je tretji petek v mesecu novembru. Sprejela ga je Vlada RS s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanosti in športa, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za kulturo, Ministrstva za okolje in prostor ter številnimi drugimi partnerji.

Namen projekta je:

  • izboljšati zavedanje o pomenu lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave;
  • približati pomen kmeta in kmetijstva ter čebelarja in čebelarstva;
  • izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad;
  • osveščati mlade o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja.

Letos pri projektu sodeluje tudi Slovensko partnerstvo za tla, le-ti pa želijo poudariti tudi pomen tal in njihovo vlogo pri pridelavi kakovostne hrane.

Tudi letošnje leto smo pouk pričeli z zajtrkom. Ob začetku 1. šolske ure smo uživali v zajtrku, ki je vseboval kruh, maslo, med, mleko in jabolko ter prisluhnili oddaji na šolskem radiu, ki so jo pripravili naši učenci.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.