4. dan zimske šole v naravi / Naša šola v naravi se počasi bliža h koncu. Predzadnji dan smo smučali na smučišču Poseka. Tudi tukaj je bilo smučanje zabavno, čeprav proga ni bila tako dobra kot na avstrijski Peci. Z učitelji smučanja smo se dobro ujeli, naše znanje pa smo nadgradili vsi. Po dopoldanskem smučanju smo popoldan imeli športne aktivnosti v telovadnici in v fitnesu. Ravenski fitnes je zelo moderen, skoraj podoben discu, tako da smo se res zabavali.

zsvn3 1

 

Po večerji pa smo imeli v hostlu ples. Kljub manjšim težavam z zvočniki smo se na koncu vseeno imeli zelo lepo in zabavno. Kot se za zabavo spodobi, smo ta večer šli spat nekoliko kasneje.

3. dan zimske šole v naravi / Sreda je minila v znamenju smučanja na avstrijski Peci. Kljub megli so učenci uživali v smučanju. Začetniki so se spustili z vrha smučišča po modri progi vse do doline. Bili so zelo ponosni na svoje pridobljeno znanje smučanja. 

zsvn3 12 

V hostel smo se vrnili zelo utrujeni, zato so bile popoldanske aktivnosti ta dan nekoliko manj zahtevne. Turistični vodič nas je popeljal na voden ogled kraja.

Zvečer pa smo imeli medrazredno tekmovanje Male sive celice. Nagrada za zmagovalce pa je bil nabor glasbe za zaključni večer, ki ga bomo imeli v četrtek. Tudi to noč smo spali kot »polhi«.

2. dan zimske šole v naravi / Drugi dan šole v naravi je bil zelo zanimiv, vendar tudi naporen. Po zajtrku smo se odpravili smučat na avstrijsko stran Pece. Tu je zelo lepo in urejeno smučišče. Na žalost pa je bilo vreme megleno, tako da smo morali biti zelo previdni pri smučanju. Od smučanja utrujene mišice smo popoldan sproščali v bazenu.

20180220 162202

S pomočjo družabnih igre smo si naredili zelo lep in vesel večer. Nato pa smo utrujeni zaspali.

1. dan zimske šole v naravi / Pa je za nami prvi dan zimske šole v naravi. Bil je poln navdušenja, smeha, veselja in pričakovanj. Po nastanitvi v mladinskem hotelu Punkl je sledila preizkušnja smučanja na smučišču Poseka, ki je tukajšnje lokalno smučišče. svn1 1Učence so sprejeli izkušeni učitelji smučanja - Lojze, Jure, Tim in Matjaž...

Učenci so se razdelili v skupine glede na znanje smučanja in temu primerno tudi izvajali aktivnosti na snegu. Zvečer so se učenci seznanili s FIS pravili na smučiščih. Pred spanjem pa je sledil še družabni del, in sicer so učenci morali pripraviti izvirno predstavitev sobe, v kateri bivajo.

svn1 5

svn1 1

 

svn1 1

svn1 1

svn1 1

svn1 1

 svn1 2