Planinski krožek na OŠ Frana Kranjca deluje že 10. leto. Vanj je vsako leto vključenih približno 60 otrok. Na planinske izlete hodimo prvo soboto v mesecu, spremljajo pa nas učitelji šole in planinski vodniki PD Grmada Celje.

Kostanjev pohod

Šolsko leto 2017/2018 smo začeli s Kostanjevim pohodom, ki je bil 7. 10. 2017. Z vlakom smo se odpeljali do Šentjurja, potem pa smo jo peš mahnili čez hribe in doline čez Resevno, Svetino, do Pečovniške koče na golaž in pečene kostanje. Prehodili smo 17 kilometrov v 6 urah in pol. Na poti smo se zabavali, nabirali kostanj in gobe.

Planinski pohod na Ribniško kočo, 1507 m

Na Martinovo soboto, 11. 11. 2017, smo s planinskim krožkom odšli na planinski pohod na Ribniško kočo. Avtobus nas je zapeljal preko Maribora, po Dravski dolini do planinske koče na Pesniku, potem smo pot peš nadaljevali do vrha. Nekje na polovici nas je razveselil sneg. Na vrhu smo se spuščali z lopatkami, gradili igluje, se kepali in se igrali na snegu. Kljub temu, da smo bili opremljeni v zimska oblačila in obutev, smo začutili hlad snega. Imeli smo se super. V treh urah smo prehodili 8 kilometrov. Na poti so nas spremljali učiteljica Mateja Štor, mladinska vodnica Nikita Leskovšek ter vodniki PD Grmada Robi Antloga, Dani Štor in Metka Irgolič.