Četrtošolci pa tako:

Na letošnji ekskurziji je bilo super!  Odšli smo v Ljubljano. Najprej smo v  Hiši eksperimentov prosto eksperimentirali. Ogledali smo si tudi številne znamenitosti mesta Ljubljane. Nato smo odšli v Slovenski šolski muzej, kjer smo imeli učno uro izpred 86 let. Učila nas je učiteljica, ki ni smela biti poročena. Pisali smo s peresom, črnilnikom in pivnikom. Utrujeni in dobre volje smo se vrnili domov.

Lucija Strniša, 4. A


 

        Najboljši dogodek z ekskurzije v Ljubljani je bil obisk Hiše eksperimentov.

      Sprehodili smo se po Ljubljani in si ogledali znamenitosti. V Slovenskem šolskem muzeju smo izvedeli, kako so naše prababice in pradedki preživljali  svoj čas v šoli. Večini nam je bila najbolj všeč šolska ura lepopisa iz leta 1930, pri kateri smo pisali s peresi in črnilom. Učila nas pa je huda gospodična učiteljica, ki je neposlušneže poslala klečati na koruzo ali sedeti na lesenega oslička.

      Boljše se ne bi mogli imeti.

  Lia Lipičnik in Lara Jagrič, 4. b


 

Osmošolke so zapisale:

  • Zelo nam je bil všeč Blejski Vintgar,ker je bila voda čudovite barve, zanimive kamnine se bile v okolici, ter bilo je veliko čudovitih rib.
  • Pizza je bila okusna – NJAMII.
  • Lep nam je bil Prešernov gaj.
  • Prešernova hiša se nam je zdela zanimiva, ker je imela veliko zanimivih predmetov in prostorov.
  • Muzej Prešerna - naš prvi postanek je bil tudi zelo zanimiv.


          Silena, Klavdija, Zarja, Ema


 

Šestošolci:

Ekskurzija 6. razreda je bila zelo zanimiva. Najbolj se mi je vtisnila v spomin Vulkanija. Prijazna voditelja sta nas popeljala v vulkan in nam predstavila delovanje le-tega. Ogledali smo si tudi 3D film o nastanku sveta, ki so ga popestrili s posebnimi vodnimi efekti (popršili so nas z vodo). Zanimivo je bilo tudi pri lončarju, saj smo videli, kako se ročno izdeluje lončena posoda. Najbolj všeč pa mi je bila pot nazaj proti Celju, saj smo na avtobusu imeli kviz o stvareh, ki smo jih videli in slišali tisti dan.

   Lana Lešek, 6. a


 

      V okviru ekskurzije smo si ogledali Ptujski grad, mlin na Muri, obiskali smo tudi lončarja v Ljutomeru. Na koncu pa smo dan zaključili v Vulkaniji, kjer smo izvedeli veliko zanimivega o vulkanih.

     Tai Hohkraut, 6. a


 

      Letošnja ekskurzija mi je bila najbolj všeč, saj smo bili na različnih lokacijah. Najbolj mi je bila všeč Vulkanija in lončarstvo. V Vulkaniji smo se zabavali in se naučili veliko o vulkanih in mineralih. V lončarski obrti smo se naučili izdelati skledo in jo okrasiti. Nato smo si lahko kupili še kakšen spominek.                                       

       Aljaž Kosaber, 6. a


DEVETOŠOLCI PO POTEH JURČIČA IN TRUBARJA