Obiskali smo dogodek  DAN RAZISKOVALCEV  2016

V petek, 30. 9. 2016, smo nadarjeni učenci 6.-9. razreda v okviru projekta »Brihtne bučke« in učenci, ki imajo veselje do naravoslovnih predmetov ter izkazujejo znanje pri njih, obiskali dogodek DAN RAZISKOVALCEV  2016.Namen dogodka, ki ga je organiziralo Regijsko študijsko središče, je razširiti pozitivno sliko o raziskovalcih, odgnati negativne stereotipe o znanstvenikih in seznaniti s programi pomoči, ki jih EU nudi vsem tistim, ki so se odločili za kariero raziskovalca. Na dogodku so učenci  dobili možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja visokošolskih in raziskovalnih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, možnost sodelovanja pri eksperimentih ter uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

Nekaj misli naših devetošolcev:

Zanimivo je bilo, da smo si ogledali različne stojnice. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo si ogledali in učili oživljanja. Lahko smo izvajali tudi različne poskuse. (Metka)

Zelo so mi bili všeč poskusi, ki smo jih lahko izvajali sami. Stojnice so mi bile zelo všeč, sploh tista, ki je prikazovala, kako se oživlja. (Leon)

Všeč mi je bila stojnica z mehatroniko, kjer sva s profesorjem napisala program za upravljanje robota. Zanimiv je bil prikaz oživljanja in stojnica Šolskega centra Šentjur s piškoti in prikaz dijakov ŠCC delovanja avtomata s pijačami. (Aljaž)

Bilo je zanimivo, različne stojnice, kjer so med drugim prikazali oživljanje, izdelavo zapestnic iz naravnih materialov, meroslovje – tehtanje … Zanimivi poskusi: lebdeča žogica, vodni vrtinci, dvojno ogledalo … (Lara in Eva)

Preživeli smo zanimiv, ustvarjalen dan … več na fotografijah.

Brihtne bučke:)


V petek, 30. september 2016, smo se nadarjeni učenci 6., 7., 8. in 9. razredov odpravili na Dan raziskovalcev, ki ga prireja Regijsko študijsko središče. Dan raziskovalcev se je odvijal zraven Osrednje knjižnice Celje. Ogledali smo si veliko zanimivih stojnic, poskusov in konstrukcij. Spoznali smo metode merjenja in merske enote, se seznanili z uporabo defibrilatorja ter si izmerili sestavo svojega telesa.

                                                                                                                                                               Luka Segečić, 7. a