Nekaj misli naših devetošolcev:

Zanimivo je bilo, da smo si ogledali različne stojnice. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo si ogledali in učili oživljanja. Lahko smo izvajali tudi različne poskuse. (Metka)

Zelo so mi bili všeč poskusi, ki smo jih lahko izvajali sami. Stojnice so mi bile zelo všeč, sploh tista, ki je prikazovala, kako se oživlja. (Leon)

Všeč mi je bila stojnica z mehatroniko, kjer sva s profesorjem napisala program za upravljanje robota. Zanimiv je bil prikaz oživljanja in stojnica Šolskega centra Šentjur s piškoti in prikaz dijakov ŠCC delovanja avtomata s pijačami. (Aljaž)

Bilo je zanimivo, različne stojnice, kjer so med drugim prikazali oživljanje, izdelavo zapestnic iz naravnih materialov, meroslovje – tehtanje … Zanimivi poskusi: lebdeča žogica, vodni vrtinci, dvojno ogledalo … (Lara in Eva)

Preživeli smo zanimiv, ustvarjalen dan … več na fotografijah.

Brihtne bučke:)


V petek, 30. september 2016, smo se nadarjeni učenci 6., 7., 8. in 9. razredov odpravili na Dan raziskovalcev, ki ga prireja Regijsko študijsko središče. Dan raziskovalcev se je odvijal zraven Osrednje knjižnice Celje. Ogledali smo si veliko zanimivih stojnic, poskusov in konstrukcij. Spoznali smo metode merjenja in merske enote, se seznanili z uporabo defibrilatorja ter si izmerili sestavo svojega telesa.

                                                                                                                                                               Luka Segečić, 7. a