20. 5. 2016 se bodo učenke 6. in 7. razredov naše šole udeležile 4. UNESCO ASP teka mladih na Ptuju. To so učenke, ki so uspešno zastopale šolo na tekmovanju v mali odbojki, postale medobčinske prvakinje in se udeležile še področnega tekmovanja v Braslovčah. 

Poleg teka na 1300 m so na Ptuju pripravili cel kup aktivnosti, na tek pa so povabili tudi znane športnike.

Z nami bodo tekli: Peter Prevc, Robert Kranjec, Špela Rogelj, Maja Vtič, Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak, Miha Dovžan, Primož Kozmus, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Dejan Zavec, Nina Kolarič, Veronika Domjan, Sabina Veit, raper Trkaj in drugi …

ŽELJA

Letos se nas bo zbralo več kot 2.000.

Družili se bomo na Unescovem teku. Unescovci smo strpni, sodelujemo, si pomagamo, se spodbujamo in se obnašamo v duhu kulture športa za kulturo miru. Želimo si, da bi vsi udeleženci drug drugega pri teku spodbujali, da bo vsaka kategorija imela veliko navijačev, da se bo vsak med nami imel kar najlepše in, da bomo VSI skupaj vztrajali v tekaškem vzdušju ČISTO DO KONCA. V namen UNESCO ASP teka mladih 2016, so naše odbojkarice posnele tudi reklamni spot: BREZ DOPINGA DO CILJA. (filmček si lahko ogledate na povezavi-http://www2.arnes.si/~oscefk2/1516/polule1.mp4)

M. Irgolič