Meni je bil najbolj všeč eksperiment z raketo. V raketo smo nalili malo vode in dodali košček šumeče tablete. Nato smo zaprli s pokrovom in počakali, da je raketa poletela. Ob koncu smo za spomin dobili diplomo in čarobno vodo. Izvajanje vse poskusov je bilo poučno in zabavno. Tudi sam bom doma še izvedel kakšen podoben eksperiment.

                                                                 Aljaž Kosaber, 5. a 

 In še nekaj vtisov drugih udeleženih učencev…..

Laboratorij otroške vedoželjnosti je zagotovo nekaj najboljšega, kar sem doživel v tem letu. Všeč mi je bilo čisto vse in zagotovo ga bom še dolgo pomnil. Ker doma kar naprej izvajam podobne poskuse, je bil to zame pravi raj.

Luka  Segečič, 6. a

Meni je bilo všeč vse, prav posebej pa verižni eksperimenti in posebno kolo, s katerim lahko proizvajaš elektriko. Ob koncu smo dobili diplome. Bilo je zelo fajn.

           

Nace Esih, 5. a

City center zna pripraviti veliko zanimivih dogodkov, ta pa je bila zagotovo ena njihovih najboljših, saj je bila pripravljena za otroke. Najbolj všeč mi je bila 1. delavnica, kjer so prikazali poskuse z elektriko, všeč pa mi je bil tudi robotek Nao.

                        Timotej Cvikl, 6. b               

V laboratoriju otroške vedoželjnosti mi je bilo všeč vse, še posebej pa mi je ostal v spominu poskus s steklenico in  kuhanim jajcem. Prižgali smo dve vžigalici in jih vrgli v prazno steklenico. Kuhano jajce smo naoljili in ga postavili na vrat steklenice. Jajce je nenadoma padlo v steklenico. V glavnem – uživala sem!    

                                      Ula Novak, 5. a

            

Meni so bili najbolj všeč poskusi z baloni. Lahko smo preizkusili, kako se sedi na fakirjevem stolu in lahko smo poganjali kolo, ki proizvede toliko električne energije, da zasvetijo žarnice. Prav zanimivo je bilo, ko smo iz paradižnika izločili DNK. Prava čarovnija pa so bili poskusi z zeljno vodo in čarobnim praškom, ki je v resnici bil navaden pralni prašek in citronska kislina.

                                      Tea Horvatič, 5. a

     

V City centru mi je bilo zelo všeč. Naučil sem se veliko novega, saj ko opraviš poskus, izveš, ali nekaj deluje ali ne.

Imel sem se odlično!

                                  Gašper Koprivc, 5. a

Najbolj zanimiv je bil poskus s kozarcem vode. Gospod je nalil vodo do vrha kozarca. Nato je kozarec pokril s kosom kartona. Ko je kozarec na hitro obrnil na glavo, voda ni iztekla iz kozarca. Karton se je držal kozarca, kot bi bil prilepljen nanj.

                                            Ana Špan, 5. b

Najbolj všeč mi je bila zadnja delavnica, v kateri smo prav vsi sami delali poskuse. Naredili smo SLONOVO  ZOBNO PASTO in ODRSKO MEGLICO.

                                        Ana Viher, 6. b

S profesorjem Pipeto smo se podali v svet otroške fizike in kemije. Videli smo tudi elektronsko vodenega robota in opravili zelo veliko poizkusov. Preživeli smo krasen dan.

                                    Eva Založnik, 5. a

Všeč mi je bilo, ko sem z jedilnimi barvami risal na jogurt. Nastala mi je lepa umetniška slika. Izvedel sem, da je znanost poučna in magična. To je bil zelo zanimiv in poučen dan.

                                           Grega Štor, 6. a