.Ta je bila polna zanimivih presenečenj! Kmalu ste ugotovili, da bralci od nekdaj v knjigah pozabljamo marsikaj ali pa si izmišljujemo različna »kazala«. Če knjiga ni naša, jo vrnemo knjižnici, hkrati pa ji podarimo tudi delček svoje male skrivnosti. A žal, te skrivnosti ne bodo nikoli več, kar so bile, saj so nekatere čakale tudi 30 let, da smo si jih ogledali, nekatere kot sporočila v steklenicah, ki včasih priplavajo iz širnih morij, druga spet kot sporočila, ki si jih nekam zataknemo, da nanje ne pozabimo in tretja, kot tista nekoč, ko smo jih pošiljali po pošti v obliki pisem ali razglednic.

A to še ni vse! Kaj kmalu so vas na stopnicah pričele spremljati uganke, a sprva večinoma niste vedeli, kaj z njimi početi. Do ugotovitve ste morali priti z malce napora in že ste se znašli v šolski knjižnici, kjer ste prispeli do zadnje uganke in spet do plakata, podobnega začetnemu. A pozor! Tukaj vas je čakal še poštni nabiralnik in listič. Kaj pa naj s tem, ste se vprašali. Mnogim se je posvetilo! Rešitev uganke je bila PRAVLJICA. Čestitamo torej trem nagrajencem žreba po triadah, ki smo jih objavili po šolskem radiu in ki so prejeli knjižne nagrade.

Pa še to: Razstavo smo z veseljem pripravljali kar precej časa prostovoljci v šolski knjižnici: Sonja Drofenik, Eva Pušnik, Kaja Roš, Ana Viher, Katarina Viher s knjižničarko Dragico Milojević.