FOTOGRAFIJE

Naša šola že nekaj let aktivno sodeluje z Zavodom za gozdove Slovenije, območno enoto Celje, zato je bila izbrana v projektu Green 4 Grey – Gozdovi za mesta. Gre za sodelovanje Slovenije in Hrvaške na področju gozdov in zelenih površin med mestoma Celje in Rovinj. Primarna ciljna skupina projekta so prebivalci mest Celje in Rovinj. Na področju razvoja izobraževanja pa so osnovna ciljna skupina  tudi učenci osnovnih šol.

V lanskem šolskem letu se je skupina učencev, sedaj petošolcev, v okviru EKO dneva in delavnic še posebej izkazala pri načrtovanju in priporočilih za izdelavo lesene hišice, učilnice na prostem v Mestnem gozdu Celje, zato so se v sredo, 22. 4., pridružili obisku hrvaških učencev iz Rovinja, ki sta  jih  gostila Zavod za gozdove Slovenije in Mestna občina Celje.  

Delavnice skozi Mestni gozd Celje je vodil gozdar Boštjan Hren, kjer smo si ogledali najdebelejše drevo (bukev), se ustavili na razgledni točki in si ogledali Celje. Izvedeli smo marsikaj zanimivega o pomenu in ohranjanju mestnih gozdov za prebivalstvo.

Sredi gozda je sledil uradni del dogodka, kjer so nas pozdravili predstavniki občine Celje (Alja Založnik in podžupanja Darja Turk) in predstavnik Zavoda za gozdove (Boštjan Hren). Za prijetno vzdušje so poskrbeli učenci celjskih osnovnih šol s kratkim kulturnim programom. Našo šolo je uspešno zastopala učenka Ana Viher z igranjem na violino.

Učencem bo poleg skupnega druženja in delavnic s hrvaškimi učenci zagotovo ostala v spominu malica, saj so si na pripravljenem ognju sami morali speči hrenovke.

Na koncu je sledilo še skupno fotografiranje, izdelava gozdne mandale in prijateljski pozdrav na ponovno snidenje v Rovinju, kamor skupina osmih učencev iz naše šole odpotuje 14. maja.

Zapisala Vlasta Prevolšek