Aktualno

MEPI POHOD

  • Kategorija: Aktualno
  • Objavljeno: 13 December 2017
  • Zadetkov: 40

mepi logo1

V torek, 19. 12. 2017, po pouku, odhajamo MEPI udeleženci na kondicijski pohod na Celjsko kočo, 652m (3 ure hoje). Dobimo se ob 14.30 pred šolo, nazaj se vrnemo cca. ob 18.00. Preizkusili se bomo v poznavanju zemljevida in kompasa, ter pridobili na kondiciji. Prijavnico udeleženci vrnejo do torka pred odhodom. Pohod bo v vsakem vremenu, saj MEPI-jevec ne pozna slabega vremena, pozna samo slabo opremo.  S seboj potrebujete vsak svoj manjši nahrbtnik, ki si ga pripravite SAMI. V njem naj bodo nujne stvari za takšen pohod.

Preberite več: MEPI POHOD

0,5% dohodnine za šolski sklad

  • Kategorija: Aktualno
  • Objavljeno: 08 December 2017
  • Zadetkov: 77

Spoštovani starši!                                                                                           

 Celje, 08. 12. 2017

Na seji sveta staršev in seji odbora Šolskega sklada so predstavniki podali pobudo, da bi starši del svoje dohodnine, ki jo sicer plačajo v državni proračun, namenili za potrebe naše šole.

Zakon o dohodnini v 142. členu predvideva, da lahko davčni zavezanci do  0,5 % dohodnine, ki se odmeri po zakonu od dohodkov, namenijo za financiranje splošnih koristnih namenov. Za splošne koristne namene po zakonu štejejo humanitarni nameni, nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni, športni, religiozni in drugi nameni – gre torej za ustanove in zavode, ki opravljajo nepridobitno dejavnost, in mednje spadajo seveda tudi osnovne šole. Za zavezance je namenitev dela dohodnine brezplačna, saj ne gre za klasično donacijo.   

Preberite več: 0,5% dohodnine za šolski sklad

Anina zvezdica

  • Kategorija: Aktualno
  • Objavljeno: 04 December 2017
  • Zadetkov: 64
 aniDragi učenci!

Pred nami je praznični december, mesec obilja, čarobnih trenutkov, veselja. A ne za vse. Nekateri potrebujejo pomoč in humanitarna akcija zbiranja hrane za socialno ogrožene družine je eden izmed načinov, s katerim lahko vsaj malo ublažimo njihovo stisko. 

V času od 1. 12. do  22. 12. 2017, bomo v okviru našega nacionalnega projekta Drevo= Življenje – 2. globalni cilj: Odprava lakote, zbirali hrano z daljšim rokom uporabe (sladkor, sol, moka, testenine, polenta, riž, konzervirana hrana, olje, kis, otroška hrana, med, namazi, juhe iz vrečke, sladkarije, kakav, kava …). Zbiralne košare bodo v avli šole.

Prisrčna hvala vsem, ki boste darovali.

    Vodja: Klavdija Krbavac